<

Володимирська громада попрощалася з двома Героями Юрієм Янюком та Вадимом Киричуком

16:34 | 13.06.2024 / Володимир / /
Перегляди
1280
/ 1 коментар

13-го червня у Володимирі відбулось прощання одразу із двома Героями – в останню дорогу провели старшого сержанта Юрія Янюка та молодшого лейтенанта Вадима Киричука.

Чин похорону 54-річного володимирчанина Юрія Янюка відбувся у Свято-Успенському кафедральному соборі, де зібрались його рідні, друзі, побратими, представники міської влади, повідомляють на сайті міста.

З 2014 року Юрій Янюк працював у КП «Володимирська стоматологічна поліклініка» на посаді брата медичного фізіотерапевтичного кабінету. У лютому 2020 року прийняв рішення перейти на військову службу, залишаючись у штаті поліклініки.

З початком повномасштабного вторгнення став на захист рідної Батьківщини. Серце бійця, який виконував бойове завдання на Куп’янському напрямку, не витримало, зупинившись 9 червня 2024 року. У померлого залишалась мама та брат.

29-річного Вадима Киричука відспівували у храмі Віри, Надії та матері їх Софії. Скорботний кортеж з тілом полеглого захисника мешканці зустріли навколішки живим коридором шани, а коли труну з тілом заносили до церкви, почав накрапати рясний дощ, наче оплакуючи молодого Героя… На похороні зібралось чимало близьких та рідних людей полеглого воїна.

Військовослужбовець виконував обов’язки командира зенітного ракетного взводу, служив у ЗСУ за контрактом з травня 2018 року. Загинув від смертельного поранення, яке отримав внаслідок ворожого артилерійського обстрілу у Куп’янському районі 10 червня. Друзі та однокласники згадують про Вадима як про надзвичайно добру, позитивну та щиру людину. У нього залишився опікун, який його виростив та виховав, та кохана дівчина, з якою так і не встигнув одружитись. Тож поруч із бойовими нагородами на труні загиблого – весільний коровай.

Поховали обох захисників з усіма почестями під звуки військового оркестру на Алеї Слави, що на Федорівському кладовищі.

Інтернет-видання “БУГ” висловлює щирі співчуття родинам Героїв! Вічна пам’ять Захисникам!




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа
25 Червня, Вівторок