<

Московський патріархат повинен звільнити приміщення Успенського собору у Володимирі: відбудеться перше судове засідання

18:01 | 2.09.2024 / Володимир / , , , /
Перегляди
14793
/ коментарі 4

3-го вересня у Господарському суді Волинської області відбудеться перше підготовче засідання №123/45678 за позовом Волинської обласної військової адміністрації щодо звільнення релігійною громадою УПЦ московського патріархату комплексу споруд Успенського Собору у Володимирі.

Про це повідомив депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч у фейсбуці.

Він зазначив, що буде особисто присутній на судовому засіданні, а також закликав усіх небайдужих приходити до суду, щоб повернути комплекс споруд Успенського собору, який представники УПЦ мп займають незаконно з 1-го лютого, в державну власність України.

“Хочу повідомити, що вже завтра о 11:30 розпочинається судове засідання у Волинському обласному господарському суді, який знаходиться з адресою, проспект Волі, 54А, у місті Луцьку.

Я, як депутат Волинської обласної ради та помічник народного депутата Ігоря Гузя, буду присутній на даному судовому засіданні, а також надалі на всіх наступних засіданнях по даній справі. Впевнений, що нам вдасться повернути наш Свято-Успенський кафедральний собор в лоно православної церкви України”, – зазначив депутат Волиньради.

Суть позову полягає у поверненні до державної власності комплексу культових споруд національного значення, розташованих у місті Володимирі (вул. Соборна, 25, 27). До цього комплексу належать Свято-Успенський собор, будинок з дзвіницею та мури з брамами, які мають статус пам’яток архітектури. 

Нагадаємо, 1-го липня закінчився договір оренди релігійної організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп на користування пам’яткою архітектури комплексом споруд Успенського собору у Володимирі. Проте добровільно вони не хочуть покидати святиню. Тож наразі, прихильники УПЦ мп займать пам’ятку архітектури незаконно. Вони і досі спокійно ходять в собор, слухають проповіді та пропаганду на зросійщеній старослов’янській мові. 29-го липня Волинська обласна військова адміністрація, на вимогу нардепа Ігоря Гузя та ще 18 парламентарів, нарешті подала позовну заяву до Господарського суду Волинської області, щоб зобов’язати релігійну громаду УПЦ мп повернути та звільнити культові споруди Успенського собору у Володимирі. 3-го серпня призначили перше судове засідання у даній справі.




коментарів: 4
  1. Чому це відомо лише сьогодні 5-го вересня?! Я б теж приїхала б на це засідання.
    Коли слідуючи? Бо я зрозуміла, що суд не відбувся через чиюсь хворобу. То хіба без них цього не вирішити?!

  2. Пора гнати тих КГБешних попів масковскіх з України! В Низкиницькому монастирі намісник з глузду з’їхав-замість проповіді вимагає аби люди йому бульбу викопали, рахує чужі авто і гроші, за те щоби включили газ в монастирі вимагає грошей у вірян! Гнати його в шию треба КГБіста в рясі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок
15 Вересня, Неділя