<

Учні володимирського ліцею зайняли призове місце у конкурсі «Зробимо Волинь кращою! Крок до відновлення!»

20:42 | 3.05.2024 / Володимир / , /
Перегляди
441
/ Коментарі відсутні

Напередодні світлого свята Великодня учнівський та педагогічний колективи закладів освіти Володимирської громади взяли участь у конкурсі «Зробимо Волинь кращою! Крок до відновлення!».

Про це повідомив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Організатором є факультет економіки та управління Волинського національного університету імені Лесі Українки.
Метою проведення конкурсу є мотивування учнівської молоді до проєктування у напрямку економічного, соціального, екологічного становлення та розвитку забезпечених та комфортних громад для населення та відновлення у післявоєнний період.

Цьогоріч змагання були ювілейними, адже відбулись вп’яте, і кожного разу – за участі представників княжої громади. Честь Володимира відстоювали три команди, кожна з яких підготувала свої проєкти:

  • “Творча майстерня як осередок для креативної молоді” (ліцей № 5 імені Анатолія Кореневського Володимирської міської ради), автор – Костюк Діана під керівництвом Костюк Ірини Ростиславівни;
  • “За здорове майбутнє” (Володимирська спеціальна школа Волинської обласної ради) автори – Сушик Марина, Іщук Марина, Собко Тетяна та Собчук Максим під керівництвом Беженар Ірини Леонтіївни та Веліч Галини Вікторівни;
  • «Простір «Simple draw» (ліцей №3 Володимирської міської ради), автори – Мєлкоєдова Софія та Климчук Діана під керівництвом Книш Мар’яни Олександрівни.

До слова, в рамках цього конкурсу учні Володимирського ліцею №3 намалювали чимало малюнків, які вже доставлені на передову до бійців нашої князівської 14-ї ОМБр імені Князя Романа Великого та 100-ї ОМБр. Не уявляєте, яку радість запалили на втомлених обличчях наших захисників ці подарунки!

“Принагідно поспілкувався із ректором Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолієм Цьосем. Обговорили проєкти, які можна було би реалізувати в нашій територіальній громаді. Цієї весни чи не вся Волинь зіткнулась з проблемою підтоплень, різко піднявся рівень річок – в тому числі і наша Луга.

Анатолій Васильович разом із науковцями вишу готові пропрацювати шляхи вирішення проблеми, алгоритми реагування, а також за підсумками досліджень спрогнозувати, чого чекати в майбутньому у цьому аспекті, які сюрпризи накм може принести наша володимирська річка.

Із великою приємністю нагородив учасників змагань. Радий повідомити, що учениця ліцею №5 імені Анатолія Кореневського – бронзова призерка конкурсу! Залучення підростаючого покоління, напрацювання конструктивного діалогу із тими, хто успадкує нашу громаду, хто творитиме її в майбутньому, хто змінюватиме і покращуватиме – важливо і правильно, триматимемось такого керунку і надалі.

Дякую усім педагогам та учням за пророблену роботу – це дуже цінно! І, безперечно, дякуємо всі нашим ЗСУ за можливість жити, працювати та вдосконалювати нашу громаду!” – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Червня, Неділя