<

У Володимирі змінять розмір плати за абонентське обслуговування за вивіз сміття

18:42 | 14.09.2024 / Володимир / , /
Перегляди
1922
/ Коментарі відсутні

З 1-го жовтня КП «Полігон» у Володимирі змінить розмір плати за абонентське обслуговування послуг з поводження з побутовими відходами (вивезення твердих побутових відходів, захоронення побутових відходів) за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг.

Про це інформує пресслужба КП “Полігон”.

Дана плата введена згідно п.11 частини першої Закону України «Про житлово-комунальні послуги» і до неї включаються наступні витрати:

  • укладання договору про надання комунальної послуги;
  • здійснення розподілу з нарахуванням;
  • стягнення плати за спожиті комунальні послуги;
  • здійснення інформаційної та роз’яснювальної діяльності серед споживачів;
  • виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням абонентів (друкування та доставка рахунків на оплату абонентам, амортизація оргтехніки, вартість затратних матеріалів для друкування квитанцій на оплату, заправка картриджів, поштові послуги).

Дана плата не є комунальною послугою, тобто не передбачає затвердження і встановлення органом місцевого самоврядування, а є окремим платежем, який сплачується у чітко визначених Законом випадках.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 року №808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами» максимально допустимий розмір плати за абонентське обслуговування споживачів послуги з поводження з побутовими відходами станом на 1-ше січня 2024 року встановлено на рівні 20,34 гривні.

Виходячи з фактичних витрат КП «Полігон», плата за абонентське обслуговування буде нараховуватись щомісячно і становитиме 8,00 гривень на одного абонента (один особовий рахунок) на місяць.

Плата за абонентське обслуговування розповсюджується на споживачів за індивідуальними договорами про надання послуги з поводження з побутовими відходами (вивезення та захоронення), а саме на співвласників багатоквартирних будинків та власників індивідуальних (садибних) житлових будинків.

Пунктом 3 Постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» встановлено, що пільги і субсидії на оплату абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються за індивідуальними договорами, надаються в межах граничного розміру плати за абонентське обслуговування, визначеного відповідно до статті 4 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Вересня, Середа