<

У Володимирі затвердили програму «Власний дім», що дасть змогу отримати кредит на житло у сільській місцевості

16:43 | 28.06.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
307
/ Коментарі відсутні

Затвердили програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2024-2026 роки. Це дасть змогу сім’ям отримати довгострокові кредити на купівлю житла, реконструкцію будинків у сільській місцевості громади. На програму передбачили 20,6 млн грн, 50% – з обласного бюджету, інші 50% – з міського.

Відповіде рішення прийняли на черговій сесії міської ради 28-го червня.

Програма спрямована на підтримку індивідуального житлового будівництва на селі. Для надання позик забудовникам в населених пунктах громади для спорудження житлових будинків з надвірними підсобними приміщеннями та добудови незавершених житлових будинків, реконструкції житла, придбання житлових будинків, енергозабезпечення помешкань.

Мешканці сільських населених пунктів Володимирської громади мають можливість отримати довгострокову пільгову позику під 3% річних. Термін повернення кредиту – до 20 років, а для молодих сімей — до 30 років. Пільговій категорії громадян, а саме: військовослужбовцям, учасникам бойових дій, які брали участь в АТО/ООС (на час особливого періоду), багатодітним сім’ям надається безвідсоткова позика.

Передбачається, що виконання Програми дасть змогу покращити житлові умови близько 60 сільським сім’ям: побудувати, добудувати, реконструювати або придбати у сільській місцевості сучасні житлові будинки.

Загалом розрахували, що на програму, яка розроблена на три роки, витратять 20, 625 млн грн, з них: 10, 3125 млн грн — кошти місцевого бюджету, 10, 3125 млн грн — обласного бюджету. Детальніше, у таблиці:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Червня, Неділя