<

У Володимирі вшанували пам’ять жертв війни в Україні

17:02 | 22.06.2024 / Володимир / /
Перегляди
348
/ Коментарі відсутні

22-го червня у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні на площі Героїв та біля меморіального комплексу «Жертвам фашизму» у Володимирі відбулися поминальні заходи.

Про це повідомляють на сайті міста.

Згідно з указом Президента України від 17.11.2000 року установлено День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відзначати щорічно 22-го червня.

“Цього скорботного дня схиляємо голови у хвилині мовчання перед пам’яттю мільйонів полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрала війна. І з прикрістю усвідомлюємо, що кращі сини і доньки України і далі продовжують віддавати свої життя за волю, незалежність та свободу майбутніх поколінь”, – йдеться у дописі.

О 9.00 керівництво міста та району, а також мешканці громади долучились до загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими у війні співвітчизниками, зібравшись на площі біля пам’ятної дошки полеглих воїнів-земляків. Опісля поклали квіти до дошки пам’яті, вшановуючи подвиг тих, хто, захищаючи незалежність України, віддав найцінніше – своє  життя.

Також з нагоди Дня скорботи очільник громади Ігор Пальонка та голова районної ради Віктор Хиць поклали квіти та запалені лампадки до підніжжя пам’ятних знаків «Скорботна мати» і «В’язень», що входять до комплексу “Жертвам фашизму”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Вересня, Субота
27 Вересня, П’ятниця