<

У Володимирі судили чоловіка, який побив пенсіонера з інвалідністю його мобільним телефоном

14:03 | 27.09.2024 / Володимир / , , , /
Перегляди
57
/ Коментарі відсутні

Судили жителя Володимирського району, який побив пенсіонера з інвалідністю через сусідський конфлікт. Дебошир відбувся громадськими роботами та виплатою компенсації.

Конфлікт стався 4-го листопада 2023 року. Під час сварки чоловік завдав своєму сусідові кілька ударів кулаками по обличчю. Останній впав і почав знімати все на мобільний телефон. Через це кривдник почав бити постраждалого його телефоном по голові, та ще завдав кілька ударів ногами. Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

У жертви діагностували синці та садна, перелом носа, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч.2 ст.125 КК України, тобто як умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.

Обвинувачений свою вину у скоєнні повністю визнав. Він зізнався, що потерпілий встановлював риболовні сітки на озері, через що між ними були конфлікти. 4-го листопада чоловік порубав човен, який належав сусіду, тому виникла сварка, яка переросла в бійку. Ніякої допомоги дебошир потерпілому не надавав, швидку та поліцію не викликав, вибачень не просив.

Потерпілий зазначив, що він є людиною старшого віку з інвалідністю ІІ групи, має проблеми з диханням, користується інгаляторами. Під час бійки почав задихатись, однак обвинувачений далі бив його по голові. Через травми у нього погіршився стан його здоров’я. Тому чоловік просив суд стягнути з кривдника моральну шкоду, витрати на правничу допомогу та ремонт човна.

Суд врахував, що кривдник вперше притягується до криміналу, не працює, характеризується посередньо, іноді зловживає алкоголем, проживає разом зі співмешканкою та трьома малолітніми дітьми.

Врешті дебошира визнали винним і призначити йому 180 годин громадських робіт. Також він заплатить 22,5 тисячі гривень компенсації потерпілому.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця