<

У Володимирі підписали меморандум із підприємцями, які займаються прокатом електросамокатів, щоб врегулювати діяльність

17:14 | 5.06.2024 / Володимир / /
Перегляди
314
/ Коментарі відсутні

3-го червня у Володимирі відбулась зустріч за участі підприємців, що надають послуги прокату електросамокатів, представників виконавчих органів місцевої влади, поліції, муніципальної варти, КП «Полігон», щоб врегулювати діяльність прокату електросамокатів у місті та підписати меморандум.

Учасники обговорили питання умов співпраці між виконавчим комітетом міської ради та операторами прокату легких персональних електричних транспортних засобів, – повідомляють на сайті міської ради.

Виконавчий комітет міської ради розробив текст меморандуму про співпрацю, до якого підприємці вносили свої пропозиції щодо технічної реалізації вимог та правил користування. На момент зустрічі всі присутні сторони погодились з усіма прописаними умовами.

Міський голова Ігор Пальонка підкреслив важливість безпеки дорожнього руху, зазначивши:

“Користування електросамокатами не повинно створювати загроз для безпеки пересування вулицями міста. Розумію, що не завжди це залежить від вас, підприємців, проте ми повинні спільно домовитись про правила користування, аби забезпечити максимальний порядок та безпеку в межах наших можливостей”.

Підприємці, зокрема, ті, які надають у прокат електросамокати “JET”, активно брали участь в обговореннях. На запитання про контроль за дотриманням швидкісного режиму відповіли, що він здійснюється через програмне забезпечення, яке обмежує максимальну швидкість.

Основне обмеження швидкості – до 20 км/год, на території парку «Легенда» – до 10 км/год, на території парку «Слов’янський», Площі Героїв, інших парків та скверів – до 15 км/год.

Також обговорили проблему проїзду дітей на електросамокатах. Підприємці повідомили, що програмне забезпечення дозволяє користуватись цим транспортом лише особам, які досягли 14-річного віку, що підтверджується банківською картою. Варто наголосити, що користування електросамокатами дітьми молодше 14 років є порушенням правил дорожнього руху, оскільки електросамокати прирівняні до транспортних засобів! Відповідальність за це несуть батьки.

Присутні порушили ряд інших важливих питань, до відповідей на які також доєднувався онлайн власник самокатів під маркою «ПРОКАТайся». Його важливим меседжем є необхідність проведення інформаційної кампанії для мешканців міста щодо безпечного користування орендованим транспортом.

Після підписання меморандуму підприємці зобов’язались укласти договір тимчасового користування місцями для розміщення та розвантаження електросамокатів на території міста Володимир.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Вересня, Понеділок