<

У Володимирі очищають ливневу каналізацію

12:11 | 4.09.2024 / Володимир / , /
Перегляди
406
/ Коментарі відсутні

Цими днями комунальні служби Володимирської громади працюють над очищенням ливневої каналізації на кількох вулицях міста, де у період сильних дощів через поганий відтік води виникають підтоплення.

Про це інформують на фейсбук-сторінці Володимира.

“Зимовий період, коли ми спостерігали у місті підняття рівня ґрунтових вод, а також рясні літні зливи вказали на слабкі місця ливневої каналізації. Від підтоплень узимку постраждали мешканці районів приватної забудови.

А влітку каналізація не справляється із сильними опадами на вулиці Ковельській, звідки вода стікає на Незалежності та Сагайдачного, а також і на інших вулицях. Тож запланували провести ряд робіт, аби розв’язати цю проблему”, – зазаначає перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Наразі уже реалізований проєкт з будівництва 177 метрів ливневої каналізації в районі вулиць Кожедуба, Лесі Паєвської та Львівської, де було підтоплено чимало приватних обійсть.

Що стосується вулиці Ковельської, то 3-го вересня тут виконували роботи з очищення ливневої каналізації працівники КП “Полігон”, а також КП “Володимирводоканал” із залученням техніки водоканалу та місцевого приватного підприємства. Каналізацію упродовж дня було очищено від ліцею №3 до будинку №70, що на вулиці Ковельській.

В ході робіт комунальники також вирізають ливневі решітки, які були заасфальтовані підрядною організацією, що ремонтувала Ковельську більше восьми років тому. Є сподівання, що збільшена кількість ливневих прийомників зменшить потік води під час сильного дощу. Проте більш детально це питання мають вивчити проєктанти з Луцького національного технічного університету, які дослідять збудовані за радянських часів мережі на предмет того чи здатні вони взагалі пропускати велику кількість води.

Надходили скарги щодо підтоплень і від мешканців вулиць Шахтарської та Академіка Глушкова, де також з допомогою спеціальної техніки здійснюються роботи з очищення ливневої каналізації.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок