<

У Володимирі обговорили, як готуватимуться до зими

16:34 | 6.06.2024 / Володимир / , /
Перегляди
369
/ Коментарі відсутні

4-го червня у Володимирі відбулось засідання оперативного штабу з координації дій, пов’язаних з підготовкою міського комунального господарства та соціальної інфраструктури міста до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 рр.

Участь у нараді взяли керівники комунальних та енергетичних підприємств, відповідальні працівники управлінь інфраструктури, бюджету та фінансів, відділу освіти, повідомляють на сайті міста.

Основна мета зустрічі – з урахуванням енергетичної ситуації, що склалась у країні, підготувати місто до зими, яка обіцяє бути досить складною.

Завдання, поставлені штабом, передбачають планові роботи щодо випробування та ремонту мереж теплопостачання, котелень, укладення угод з постачання природного газу тощо.

В.о. директора КП «Володимиртепло» Сергій Приступа відзвітував, що уже заготовлено понад 5 тисяч метрів кубічних твердого палива, укладено контракти з лісомисливським господарством, активно завозяться дрова.

Складним є питання роботи водоканалу, якому мають підняти тариф на електроенергію, як це вже зроблено для населення, пояснив керівник підприємства Сергій Луцюк. Перший заступник порушив питання компенсації водоканалу різниці в тарифах, яку недоотримує підприємство у зв’язку з черговим підняттям електроенергії. Є місцева програма, за якою уже акумульовано 11 млн грн для компенсації комунальним підприємствам цієї різниці. За нею, 2,9 млн грн уже сплачено. Але ці кошти передбачено без урахування нового зростання ціни на електроенергію.

«В комендантську годину вуличне освітлення ми не вмикаємо. Цими відключеннями намагатимемось хоча б частково зекономити кошти, які підуть на оплату підвищеного тарифу за електроенергію», – зазначив Ярослав Матвійчук.

У ході зустрічі було поставлено завдання забезпечення належного водопостачання на верхні поверхи будинків, де є підвищувальні станції. Прийнято рішення, що буде дві лінії постачання – основна і резервна. «Будемо старатись зробити все, щоб усі багатоповерхівки були з водою», – пообіцяв перший заступник міського голови.

Директор КП «Полігон» Володимир Собіпан поінформував, що повністю закладено кошти на закупівлю солі та піску, ремонтується техніка. Саму закупівлю проведуть орієнтовно у серпні, нині моніторяться ціни.

Енергетики і газовики запевнили, що забезпечені матеріалами для підготовки мереж електро- та газопостачання. Найбільшою проблемою головний інженер місцевої енергетичної компанії Олександр Романчук назвав перенавантаження і так зношених електромереж під час вимкнень світла, адже при його вмиканні відбувається посилене навантаження на мережу.

Начальник Володимир-Волинського відділення АТ «Волиньгаз» Олег Бомазюк розповів, що у багатоквартирних будинках буде проводитись плановий ремонт газових стояків, порушив також питання постачання газу в опалювальний період – відповідні угоди укладатимуться уже у вересні.

На засіданні була присутня і начальниця відділу освіти Наталія Митошоп, яка поінформувала про рекомендації профільного міністерства щодо скорочення часу літніх канікул з метою економії енергоносіїв під час майбутньої зими. Один із варіантів, який розглядається, – про відновлення навчання не з 1-го вересня, а з 15-го серпня, як це планується зробити у деяких інших містах. Однак остаточне рішення буде прийнято пізніше – це питання спочатку обговорять із керівниками навчальних закладів.

Також порушили питання резерву палива на генератори. На деяких комунальних підприємствах пальне уже зарезервовано. Найбільше його у випадку тривалого відключення електроенергії потребуватимуть наші 18 котелень. На це передбачатимуться кошти з резервного фонду.

Представники усіх установ та підприємств отримали завдання провести перевірку роботи усіх генераторів, планове їх тестування.

Нагадаємо, що Володимир бере участь у проєкті для отримання від міжнародних донорів когенераційної установки, яка дозволятиме переробляти газ в електроенергію. Є сподівання, що цього року таке обладнання у Володимир надійде.

На засіданні обговорили також питання підготовки до зими багатоквартирних будинків. Зазначено, що у бюджеті міста передбачено кошти на ремонти ліфтів.

Підбиваючи підсумки роботи штабу, Ярослав Матвійчук висловив сподівання, що спільними зусиллями вдасться належним чином підготувати місто до зими, яка нас чекає.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота