<

У Володимирі хочуть збудувати житло для військових та МВС на понад дві тисячі квартир

13:31 | 29.05.2024 / Володимир / , , , /
Перегляди
1240
/ Коментарі відсутні

На території колишнього танкового полку планують збудувати квартал з дев’ятиповерхівок для військовослужбовців приблизно на 1500 квартир. А на території колишнього молокозаводу – житло для працівників МВС на 657 квартир.

Відповідні зміни у затвердженні плану зонування території міста були внесені на сесії міської ради 23-го травня.

Відповідно, за листом начальника квартирно-експлуатаційного відділу підполковника Сергія Бідоча, на сесії депутати проголосували за те, щоб рішення Володимир-Волинської міської ради від  26.11.2021 № 11/174 «Про втрату чинності рішення Володимир-Волинської міської ради від 23.12.2014р. № 40/23 «Про затвердження плану зонування території міста Володимира-Волинського» вважати таким, що втратило чинність.

Зміни потрібно було вносити, оскільки раніше там планувалась малоповерхова забудова. Новим незатвердженим Генеральним планом міста ця територія визначена як резерв розвитку території з визначенням функціонального призначення детальним планом території.

На тих двох земельних ділянках, на вулиці Антіна Лотоцького, може бути збудовано 51 секцію дев’ятиповерхових житлових будинків загальною площею 143 223,7 кв. м розрахованих на 4 128 осіб та 693 паркомісця.

Про намір збудувати житло для військових на території військового містечка номер 5 (колишній танковий полк) розповів і міський голова Ігор Пальонка на брифінгу 28-го травня. Він зазначив, що є потенційні інвестори, з якими провели перемовини і підписали документи з Міністерством оборони (оскільки ці землі належать їм). Там планують збудувати житло, орієнтовно до 1500 квартир.

Також він додав, що в іншому місці планують збудувати будинок, а частину квартир передати працівникам МВС.

«До нас приїжджали працівники обласного МВС, тому що в попередні роки була виділена земельна ділянка біля колишнього молокозаводу для будівництва житла працівників Міністерства внутрішніх справ. Цей план зонування дасть можливість теж їм внести зміни в документацію і вони планують на тій ділянці збудувати житло на 657 квартир», – розповів Ігор Пальонка.

Будувати планують за кошти приватних інвесторів.

«За моєю інформацією, люди, яким належить земельна ділянка, домовляються з приватними інвесторами, щоб вони збудували житло. І відповідно за це, профільне міністерство або МВС, або Міністерство оборони отримає відсотки від збудованого житла, які підуть на надання квартир їхнім працівникам. А інше житло – комерційна нерухомість, яка продаватиметься», – додав мер.

Нагадаємо, у 2020 році здали в експлуатацію довгобуд – 44-квартирний будинок для військових.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Червня, Понеділок