«Рибу, птицю, молодицю…» – Забудьте! – володимирчанка Анастасія Азанова поділилася правилами столового етикету
Рибу і птицю, за правилами столового етикету, їдять з ножем та виделкою. Знавчиня етикету з Володимира надала поради, як правильно їсти зазначені продукти.
Про це написала у своєму інстаграмі володимирська знавчиня етикету Анастасія Азанова.
Дуже просто запам’ятати основний перелік страв, які їдять зі столовий приборами:
• М’ясо: крім рубленого, тобто котлети можна їсти без ножа, бо шматочок легко відділити самою лише виделкою.
• Рибу: взагалі-то для риби є спеціальні ножі, схожі більше на пласкі лопатки, якими відділяють кістки від м’яса; за відсутності таких ножів користуйтесь звичайним ножем – відділяючи кістки.
• Твердий сир: коли берете з загальної тарілки на свою слайс сиру, відрізайте від нього зручний шматочок, перш ніж відправити його до рота; або, принаймні, допомагайте собі ножем, коли проводите якісь складальні маніпуляції з ним.
• Овочі великими шматками: коли шматочок такий, що його доведеться кусати, то беріть ніж – не кусайте, а відріжте шматочок; наприклад салат “грецький” можна спокійно їсти однією лише виделкою, бо овочі тут порізані зручними шматочками).
Крім цих простих правил існують “складні страви”, десерти та фрукти… – тут все заплутано, але дуже цікаво.
Анастасія пообіцяла поділитися й цими правилами згодом.