<
Інші розділи
Sinoptik - logo

Погода на найближчий час

«Рибу, птицю, молодицю…» – Забудьте! – володимирчанка Анастасія Азанова поділилася правилами столового етикету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 4.02.2022 / Володимир / /
Перегляди
2025
/ Коментарі відсутні

Рибу і птицю, за правилами столового етикету, їдять з ножем та виделкою. Знавчиня етикету з Володимира надала поради, як правильно їсти зазначені продукти.

Про це написала у своєму інстаграмі володимирська знавчиня етикету Анастасія Азанова.

Дуже просто запам’ятати основний перелік страв, які їдять зі столовий приборами:

М’ясо: крім рубленого, тобто котлети можна їсти без ножа, бо шматочок легко відділити самою лише виделкою.

Рибу: взагалі-то для риби є спеціальні ножі, схожі більше на пласкі лопатки, якими відділяють кістки від м’яса; за відсутності таких ножів користуйтесь звичайним ножем – відділяючи кістки.

Твердий сир: коли берете з загальної тарілки на свою слайс сиру, відрізайте від нього зручний шматочок, перш ніж відправити його до рота; або, принаймні, допомагайте собі ножем, коли проводите якісь складальні маніпуляції з ним.

Овочі великими шматками: коли шматочок такий, що його доведеться кусати, то беріть ніж – не кусайте, а відріжте шматочок; наприклад салат “грецький” можна спокійно їсти однією лише виделкою, бо овочі тут порізані зручними шматочками).

Крім цих простих правил існують “складні страви”, десерти та фрукти… – тут все заплутано, але дуже цікаво.

Анастасія пообіцяла поділитися й цими правилами згодом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Грудня, П’ятниця
12 Грудня, Четвер