<

Представники московського патріархату втретє не з’явилися: призначили дату судового розгляду по Успенському собору у Володимирі

11:26 | 1.10.2024 / Володимир / , /
Перегляди
306
/ 1 коментар

1-го жовтня у Господарському суді Волинської області відбулася третя спроба провести підготовче засідання щодо справи про передачу пам’ятки архітектури комплексу споруд Успенського собору Володимира у власність держави, який досі незаконно займає релігійна громада московського патріархату.

На засідання були присутні представник позивача – головний спеціаліст-юрисконсульт юридичного управління Волинської обласної державної адміністрації Олександр Гарнола. Як третя особа, прибув керівник історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк.

Справу розглядав суддя Ігор Гарбар. Він проінформував, що представник відповідача знову клопотав про відкладення розгляду справи, оскільки його підзахисний нібито перебуває на лікарняному. Однак цього разу клопотання не задовільнили, оскільки відповідача може представляти й третя особа, зокрема юрист. Тож, попри те, що представники УПЦ МП вчергове проігнорували засідання, судовий розгляд по суті все ж призначили на 5-те листопада.

Варто зауважити, що 3-го вересня у Господарському суді Волинської області мало відбутись перше судове засідання по справі виселення релігійної громади УПЦ московського патріархату із комплексу споруд Успенського собору у Володимирі, однак його перенесли, через те, що митрополит Володимир не з’явився у суд, подавши медичну довідку про погіршення стану здоров’я. Хоча згодом владику помітили на панахиді за померлим очільником Волинської ОДА Борисом Клімчуком.

Також представники московського патріархату проігнорували підготовче засідання, що відбулося 17-го вересня.

Нагадаємо, 1-го липня закінчився договір оренди релігійної організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп на користування пам’яткою архітектури комплексом споруд Успенського собору у Володимирі. Проте добровільно вони не хочуть покидати святиню. Тож наразі, прихильники УПЦ мп займають пам’ятку архітектури незаконно. Вони і досі спокійно ходять в собор, слухають проповіді та пропаганду на зросійщеній старослов’янській мові. 29-го липня Волинська обласна військова адміністрація, на вимогу нардепа Ігоря Гузя та ще 18 парламентарів, нарешті подала позовну заяву до Господарського суду Волинської області, щоб зобов’язати релігійну громаду УПЦ мп повернути та звільнити культові споруди Успенського собору у Володимирі.




один коментар
  1. У БУПР козлодоїв ряжених.Там нехай моляться своєму богові обрізаному.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Жовтня, Вівторок