<

Покращити інклюзивні умови біля багатоповерхівки на Луцькій у Володимирі, де проживають ветерани, – Гнатюк звернувся до депутатів

19:32 | 24.05.2024 / Володимир / , /
Перегляди
310
/ Коментарі відсутні

У Володимирі обстежать багатоповерхівки на доступність для людей з інвалідністю. Мова йде про встановлення пандусів для колісних крісел та оновлення найчастіше вживаних доріжок для пересування.

Мерія відреагувала на запит депутата Андрія Гнатюка з доповненнями від депутата Олега Свідерського щодо пропозиції обстежити багатоповерхівки Володимира на наявність інклюзивних умов пересування.

Андрій Гнатюк зазначив, що до нього звернулися мешканці багатоповерхівки на вулиці Луцькій, 103, в якій мешкає троє осіб з інвалідністю, серед яких поранений військовий з 14-ї бригади. Мати цього військового просить встановити відкидний пандус та відновити пішохідні доріжки від під’їзду до зупинки.

Олег Свідерський вніс пропозицію стосовно обстеження всіх будівель Володимира на доступність для людей з інвалідністю, адже проблема є актуальною, оскільки багато ветеранів повертаються з війни без кінцівок та змушені користуватися інвалідними візками.

Місцева влада зобов’язана облаштувати згідно з ЗУ “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю”. За словами міського голови Ігоря Пальонки, це питання зараз комплексно обстежує відповідна комісія.

Проблема відсутності інклюзії біля багатоповерхівок розповсюджена по цілому місту. Тому депутати внесли пропозицію обстежити всі будівлі на доступність. Запит Гнатюка підтримали із пропозицією Свідерського.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Червня, Понеділок