<

[ОНОВЛЕНО] Перенесли засідання щодо звільнення релігійною громадою УПЦ мп Успенського Собору у Володимирі

12:30 | 3.09.2024 / Володимир / , /
Перегляди
1044
/ 1 коментар

3-го вересня у Господарському суді Волинської області мало відбутись перше судове засідання по справі виселення релігійної громади УПЦ московського патріархату із комплексу споруд Успенського собору у Володимирі.

На засідання були присутні представники позивача: начальник юридичного управління Волинської ОВА Віталій Потапенко та юрисконсульт відділу представництва інтересів у судах та договірної роботи юридичного управління апарату ОВА Олена Андрущак. Як третя особа, прибув керівник історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк.

Суддя Ігор Гарбар проінформував, що представник відповідача клопотав про відкладення розгляду справи, оскільки його підзахисний перебуває на лікарняному.

Як і прогнозувалося, московський патріархат пробує затягувати процес. Тож засідання перенесли на 17-те вересня.

Нагадаємо, 1-го липня закінчився договір оренди релігійної організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп на користування пам’яткою архітектури комплексом споруд Успенського собору у Володимирі. Проте добровільно вони не хочуть покидати святиню. Тож наразі, прихильники УПЦ мп займать пам’ятку архітектури незаконно. Вони і досі спокійно ходять в собор, слухають проповіді та пропаганду на зросійщеній старослов’янській мові. 29-го липня Волинська обласна військова адміністрація, на вимогу нардепа Ігоря Гузя та ще 18 парламентарів, нарешті подала позовну заяву до Господарського суду Волинської області, щоб зобов’язати релігійну громаду УПЦ мп повернути та звільнити культові споруди Успенського собору у Володимирі. 3-го серпня призначили перше судове засідання у даній справі.




один коментар
  1. Хто бреше ? В неділю був в соборі і почув що моляться за українських воїнів … То хто ж все таки бреше ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер
18 Вересня, Середа