<
Інші розділи
Sinoptik - logo

Погода на найближчий час

Нутриціолог з Володимира-Волинського Світлана Філюшкіна поділилася рецептом смачної паски

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:11 | 16.04.2020 / Володимир / , /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

Напередодні світлого свята Великодня нутриціолог з Володимира-Волинського Світалана Філюшкіна поділилася своїм улюбленим, традиційним рецептом паски.

Процес приготування Світлана опублікувала на своїй сторінці в інстаграмі.

Світлана розповіла, що випікає паску за своїм рецептом два роки поспіль. Цей рік не став виключенням. Паска виходить смачною та запашною, Світлана ще й прикрашає її оригінально. Виходить дуже гарно.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт
  • Молоко – 100 г
  • Дріжджі – 20 г (або 7-10 г сухих)
  • Цукор – 90 г
  • Борошно – 300 г
  • Масло вершкове – 20 г
  • Олія рослинна – 20 г
  • Родзинки/курага/цукати
  • Цедра за бажанням

З цієї порції у Світлани вийшло три невеликих пасочки діаметром 11 cм. За бажанням можна робити подвійну порцію.

Приготування:

  1. Нагріваємо молоко до 40-45 градусів та заливаємо ним дріжджі, перемішуємо до розчинення (можна брати і сухі дріжджі (в 3 рази менше), але для пухкої пасочки краще пресовані).
  2. Збиваємо жовтки з цукром в густу масу.
  3. Збиваємо білки з щіпкою солі в щільну піну до піків.
  4. Перемішуємо жовтки з цукром, молоко з дріжджами та збиті білки до однорідності і поступово додаємо просіяну муку, місимо тісто.
  5. В кінці додаємо розтоплене масло,олію та родзинки / цукати і цедру.
  6. Потрібно дуже добре вимісити тісто. Спочатку буде здаватися, що воно надто рідке, але чим менше муки, тим вище підніметься паска і буде пухкіша. Тому муки підсипаємо по мінімуму і просто місимо.
  7. Коли вимісили, залишаємо в теплі підійти 1-2 години.
  8. Формочки змащуємо маслом. Можна пекти як в металевих і силіконових, так і в паперових.
  9. У кожну форму кладемо тіста на 1/3. Не більше, тому що воно дуже виросте.
  10. Залишаємо тісто у формах ще на 1-2 години, щоб добре виросло. Якщо немає теплого місця, кладемо у духовку на 30-40 градусів. Змащуємо верх збитим жовтком.
  11. Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах, якщо духовка електрична то вмикаємо режим верх-низ.

Для глазурі:

  • Цукру – 1 ст
  • Желатин – 1 ч.л.
  • Вода- 6 ст.л.
  1. Желатин заливаємо 2 ст.л. води та чекаємо, щоб набух.
  2. Тим часом, цукор заливаємо рештою(4 ст. л. води) та доводимо до кипіння в невеликому сотейнику, де зручно буде збивати суміш.
  3. Коли цукор повністю розтане, знімає з вогню, додаємо желатин і перемішуємо до його розчинення.
  4. Далі добре збиваємо до білого близько 3-4 хв, додаємо сік лимону і ще 30 с. збиваємо.
  5. Глазуруємо охолоджені пасочки.

“І головне – не забувайте пекти з любов’ю в спокої та гармонії. Смачного!”, – написала Світлана у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Грудня, П’ятниця

Sinoptik - logo

Погода на найближчий час