<

Нагороди та спортивні заходи: ДЮСШ у Володимирі відзначила 70-ліття

14:14 | 14.09.2024 / Володимир / /
Перегляди
818
/ Коментарі відсутні

13-го вересня на стадіоні Олімп у Володимирі відбулися заходи з нагоди відзначення 70-ліття з дня створення Дитячо-юнацької спортивної школи імені О. Зінкевича та Дня фізичної культури і спорту.

Захід традиційно розпочався із гімну України та хвилини мовчання за всіма загиблими Героями України, завдяки яким і є можливість нині проводити подібні дійства.

Під час свята, мер Ігор Пальонка відзначив за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня фізичної культури і спорту подяками міського голови: медичну сестру Володимирського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Оксану Герасимюк, методиста зі спорту Володимирського спортивного ліцею Волинської обласної ради Оксану Голощук, методисту Володимирського ЦФЗН «Спорт для всіх» Ірину Лебідь.

З нагоди ювілею навчального закладу відзначили й колишніх  тренерів-викладачів ДЮСШ, які свого часу зробили вагомий внесок у розвиток спорту міста та пропаганду здорового способу життя, а саме: тренера-викладача з волейболу Галину Богомазову, тренерів-викладачів з легкої атлетики Володимира Гнатюка та Михайла Захарченка, методиста з навчально-тренувальної роботи Розу Зінкевич, тренера-викладача з кульової стрільби Михайла Єрьомкіна, тренерів-викладачів  з баскетболу Миколу Кисляка та Миколу Нагорного, колишнього директора спортивної школи Валентина Парова, тренера-викладача з волейболу Лідію Парову, а також тренерів-викладачів з баскетболу Валентину Пуш й Людмилу Ярощук. 

Слова привітань на заході лунали від численних гостей: представниці Департаменту культури, молоді і спорту Василини Мазур, начальника Волинського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН Олександра Манахіна та відповідального секретаря відділення національного Олімпійського комітету у Волинській області Олександра Хриплюка.

Зі словами вдячності до колег також звернувся директор ДЮСШ Олег Мельник, вручивши окремим працівникам подяки.   

Під час урочистого заходу ведучі заходу Олена Ваврисевич та Руслана Ватлаєва розповіли коротку історію спортивної школи Володимира, яка розпочалась у далекому 1954 році з відкриття у приміщенні педагогічного училища відділень спортивної гімнастики і баскетболу.  Майже три десятки років навчальний заклад діяв у будівлі храму Святого Йосафата, що на вулиці Ковельській. На початку 90-х ДЮСШ перемістили до колишнього кінотеатру «Космос», де школа знаходиться і дотепер. 

Значного розвитку та високих результатів навчальний заклад досягнув за час керівництва директора  Олексія Зінкевича, який пропрацював на цій посаді 34 роки. У 2019 році ДЮСШ було присвоєно ім’я багаторічного директора та талановитого тренера.

Особливою гордістю спортивної школи та головним свідченням результативності роботи є досягнення її вихованців. За 70 років діяльності заклад підготував сотні талановитих спортсменів, серед яких поки що єдиний на всю Волинь олімпійський чемпіон ХХІV Олімпійських літніх ігор, чемпіони УССР з різних видів спорту, а також теперішні майстри спорту, учасники збірних області й України, переможці та призери змагань, різноманітних чемпіонатів від місцевого до міжнародного рівнів.

Доповнили урочистий захід з нагоди ювілею спортивної школи виступи вокалістів Центру культурних послуг. Насамкінець вихованці усіх восьми відділень ДЮСШ продемонстрували свої вміння під час видовищних показових виступів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Вересня, Середа