<

На території Володимирського району розповсюджується отруйна рослина

12:38 | 26.06.2024 / Володимир / /
Перегляди
916
/ Коментарі відсутні

На території Володимирського району розповсюджується отруйна рослина «Борщівник Сосновського», який при контакті з відкритими частинами тіла, спричиняє сильні опіки.

26-го червні на сесії райради підтримали запит депутата Миколи Квашука до голови Володимирської райдержадміністрації вжити заходів щодо нерозповсюдження отруйної рослини борщівника Сосновського.

Про вирішення проблеми з борщівником неодноразово пишуть читачі й БУГу:

«Сьогодні їхав з Володимира на Нововолинськ, повно отруйного Борщівника на узбіччі одразу за Заріччям. Розмножується шаленими темпами», – пишуть читачі.

Як йдеться у запиті депутата райради, найбільш поширені зарослі даної рослини є береги річок, узбіччя доріг, деградовані пасовища і покинуті поля, особливо Володимирської, Зимнівської, Оваднівської територіальних громад.

Навіть найменше торкання до рослини, особливо під час викидання квітконосів, викликає сильні опіки, які важко гоються, викликають ряд дерматитів.

Нагадаємо, у Володимирській громаді у 2023-му році уже ліквідовували борщівник Сосновського.

Найбільш ефективні методи знищення борщівника Сосновського:

  • систематичне підкошування, щоб не дати утворитися суцвіттю, особливо ефективним є підрізання кореневої шийки на глибині 8-12 сантиметрів;
  • найефективніший засіб боротьби хімічний, який потрібно використовувати навесні, на початку вегетаційного періоду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Вересня, Неділя
28 Вересня, Субота