<

На ринку у Володимирі з’явилися перші чорниці: яка ціна

13:10 | 11.06.2024 / Володимир / /
Перегляди
1506
/ 1 коментар

З початком літа стартував ягідний сезон. Полуницею люди уже наласувались, на черзі – смачна та корисна чорниця. Лісові ягоди продають на ринку у Володимирі, у скільки ж їх оцінюють?

Ціни уже дещо впали, тиждень тому були й дорожчі, запевняють продавчині. За літрову баночку чорниць просять 100 грн, пів літра – 50 грн, 250 г – можна купити за 25 грн. Чорничний сезон лише стартував, тож ціни зараз найвищі.

Разом із чорницями уже з’явилася лісова суниця. За неї правлять дорожче. 150 грн — літра, 75 грн, – пів літра, і 50 грн за 250 грамів.

Продавці розповіли, що збирають чорниці, які продають на ринку у Володимирі у лісах Турійщини та Любомльщини. Щоб зібрати 1 літрову банку ягід, необхідно витрати близько 45 хв. Тож праця не з легких.

Довідково: Чорниця – надзвичайно корисні ягоди, які мають у своєму складі багато важливих мікроелементів, що позитивно впливають на здоров’я. Ягоди чорниці регулюють функціональну діяльність травного каналу, підвищують гостроту зору, допомагають при жовчнокам’яній і сечокам’яній хворобах, ревматизмі, екземах, псоріазі, подагрі, при атеросклерозі, гіпертонічній   хворобі та  інших  патологічних станах пов’язаних зі зниженням  міцності стінок  кровоносних  судин та гіпохромній  анемії.




один коментар
  1. вітамінчики!
    чого зазвичай полішуки такі мутні? ніби ж мають прямий доступ до всіх дарів і поля і лісу. цікаво шо їхній мозок так засирає… горілка?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Червня, П’ятниця