<

Міжшкільний ресурсний центр у Володимирі розвивається та оновлює матеріально-технічну базу

18:49 | 27.09.2024 / Володимир / , /
Перегляди
300
/ Коментарі відсутні

Міжшкільний ресурсний центр (МРЦ) у Володимирі, створений на базі колишнього навчально-виробничого комбінату, продовжує вдосконалювати освітній процес та оновлювати матеріально-технічну базу. Тут старшокласники мають змогу освоювати професійні навички, які стануть корисними у дорослому житті, серед яких водійська справа, комп’ютерна грамотність, основи медичних знань та «Захист України».

Нещодавно центр відвідали з робочим візитом народний депутат Ігор Гузь, депутат Волиньради Андрій Бокоч, міський голова Володимира Ігор Пальонка, його заступник та депутат облради Ярослав Матвійчук, начальниця гуманітарного управління Оксана Бігун та начальниця відділу освіти Наталія Митошоп.

Директор МРЦ Володимир Данилюк ознайомив гостей з роботою закладу, продемонструвавши нове обладнання, зокрема автомобіль для навчання водійській справі, придбаний за кошти міського бюджету.

Під час візиту особливу увагу звернули на важливість предмета “Захист України” та необхідність покращення матеріально-технічної бази для його викладання. Старшокласники мають змогу вивчати будову зброї, основи військової підготовки та навички надання першої медичної допомоги, що є надзвичайно актуальним у контексті сучасних викликів, з якими стикається Україна.

З огляду на це, було обговорено перспективи розвитку центру, зокрема можливість оновлення навчального обладнання для курсу “Захист України” відповідно до нових вимог Міністерства освіти і науки. Народний депутат Ігор Гузь порадив освітянам звернутися з конкретними пропозиціями та списком необхідного обладнання для покращення умов навчання.

Нардеп Ігор Гузь високо оцінив наявну матеріально-технічну базу, на яку минулого року з міського бюджету виділили близько 1,1 млн грн. Він звернув особливу увагу на важливість предмета “Захисту України” та основ медичних знань. Адже знання із цих уроків може знадобитися підростаючому поколінню, з огляду на те, що ми живемо у воюючій країні.

Крім того, розглядається можливість об’єднання МРЦ з ліцеєм імені Цинкаловського, на базі якого планується створення сучасного профільного закладу для старшокласників. Це дозволить ще більше розширити можливості для учнів і вдосконалити їхню підготовку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Вересня, Субота
27 Вересня, П’ятниця