<

Хабар та підробка документів: як через «Устилуг» призовники хочуть незаконно перетнути кордон

15:10 | 18.10.2024 / Володимир / , , , /
Перегляди
165
/ Коментарі відсутні

За вересень до Володимирського суду надходили неодноразові кримінальні справи про спроби перетину кордону чоловіками призивного віку. До яких хитрощів вдавалися ухилянти цього разу та чому спроби покинути країну виявилися невдалими.

18-го вересня Володимирський суд розглянув справу директора Харківської філії ТОВ «Голден КЕГ» за вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 369 КК України. Чоловіка впіймали за спробою надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме давання хабаря начальнику 1-ї групи інспекторів прикордонного контролю. Обвинувачений хотів перетнути кордон з Польщею за 8400 євро, в гривнях – 346 тис. 563.

Інспектор прикордонної служби не прийняв хабар та викликав поліцію. Правопорушник повністю зізнався у своїй вині та просив призначити покарання у вигляді штрафу сумі 51 тис. гривень.

Суд визнав щире каяття пом’якшуючою обставиною. Покарання директору призначили штрафом у кількості 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 000 гривень.

Наступний випадок незаконної спроби перетнути кордон надійшов до суду 24-го вересня. Чоловік призовного віку намагався підробити документи: тимчасового посвідчення військовозобов`язаного та довідки військово-лікарської комісії. Через месенджер “телеграм” він звернувся до невизначеної особи з проханням підробити документи. Чоловік призовного віку намагався перетнути кордон через пункт пропуску “Устилуг”, проте прикордонники перевірили документи та виявили їх фальшивість.

Ухилянт свою вину повністю визнав, йому, як і попередньому втікачу, призначили штраф у розмірі 51 тисяча гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Жовтня, П’ятниця