<

До яких держав входив Володимир: туристично-інформаційний центр Володимира випустив новий подкаст

09:19 | 19.06.2024 / Володимир / , /
Перегляди
461
/ Коментарі відсутні

Туристично-інформаційний центр Володимира випустив новий історичний подкаст. У своїх випусках організатори розкажуть, як розвивалося місто в різні епохи, як впливали історичні події на його сприйняття та ознайомлять з найцікавішими подіями з історії Володимира.

Як запевняють організатори, кожен випуск – це занурення у світ часу та історії! Так, у другому випуску розповідали до яких держав входив Володимир, пригадали основні періоди історії міста, а також зазначили наскільки була розвинена торгівля та чим торгували.

Участь в цьому випуску взяли директорка ТІЦу Ірина Ковальчук, вчитель історії ліцею №5 Олександр Токовий та представники молодіжної ради Володимира.

Директорка ТІЦу Ірина Ковальчук зауважила, що життя володимирчан можна поділити на такі умовні етапи: Руська доба (за часи Київської Русі, не плутати з росією – ред.), включаючи Галицько-Волинську державу, період Польщі та Литви, а потім репресивне панування росії.

“Періодизація існування Володимира ділиться на такі умовні періоди: руське правління, тобто, коли правив наш княжий рід, спочатку Київська Русь, потім Литовсько-Руська доба. Йдеться про правління іноземних держав і зовнішній вплив інших держав на Володимир. Потім було Польське правління, а тоді вже російська імперія загарбала території. Тобто, якщо відслідкувати, як жили володимирчани, то бачиш ці періоди”, – зазначила Ірина Ковальчук.

Вчитель історії ліцею №5 Олександр Токовий, у свою чергу, розповів, що всі періоди існування міста, незалежно від управителів, об’єднувала торгівля, яка завжди процвітала у Володимирі. А все, мовляв, завдяки хорошим спочатку річковим, а пізніше залізничним торговельним шляхам, якими можна було дістатися до Середземномор’я і країн Балтійського напрямку.

“До 1860 років збудували залізничну дорогу. До цього в основному були річкові шляхи. І всі товари перевозилися ними. Були хороші річкові шляхи з Луги в місто Устилуг, потім по річці Західний Буг до Балтійського моря. Або ж зовсім недалеко звідси за Львовом по притоках можна було потрапити до річки Дністер на головний Зоряний шлях і на Чорне море. Таким чином торговельні шляхи розходилися на Середземномор’я і Балтійський напрямок. А це давало можливість класно торгувати. Торгували всім: хутрами, медом, збіжжям, м’ясом, рибою. І навіть людською силою. Все залежить від епох. До нас везли щось дорогоцінне, азіатське. Наприклад, прянощі якісь, яких у нас не було”, – підкреслив Олександр Токовий.

Організатори закликають пригадати, або ж вивчати минуле княжого міста та розширити свої знання разом з ними. Адже у наступних подкастах вони продовжать подорож найцікавішими сторінками історії Володимира.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота