<

Бокоч звернувся до Погуляйка щодо виділення 255 тисяч гривень для потреб заповідника «Стародавній Володимир»

13:43 | 12.09.2024 / Володимир / , , , /
Перегляди
2584
/ Коментарі відсутні

На сесії облради 12-го вересня депутат та помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч звернувся із депутатським запитом до начальника військової адміністрації Юрія Погуляйка. У ньому він закликає виділити з обласного бюджету 255 тисяч гривень для потреб ДКІЗ «Стародавній Володимир».

Андрій Бокоч на своїй сторінці у фейсбуці зазначив, що до нього, як до депутата обласної ради, звернувся директор Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк.

Керівник заповідника зазначив, що у постійному користуванні Адміністрації ДІКЗ перебуває земельна ділянка загальною площею 40 190 кв.м – пам’ятка археології національного значення городище «Вали» ( ІХ – ХІІІ ст.). На території пам’ятки знаходиться найбільший дерев’яний різьблений князівський трон в Україні (це підтверджено Дипломом Книги рекордів України) та 10 дерев’яних скульптур князів. Туристи з усієї країни та з-за кордону відвідують дану локацію, навіть у час війни у людей зберігається інтерес до нашої історії.

Він наголосив, що для належного догляду за територією та здійснення заходів з благоустрою адміністрація заповідника має потребу у виділенні коштів з обласного бюджету в сумі 255 тисяч гривень, з яких:         

  • 40 тисяч гривень — на придбання паливно-мастильних матеріалів (паливо А-95, двотактне мастило, пластична змазка, ліска і диски для косіння) та захисного обладнання для проведення заходів з благоустрою та обслуговування наявної техніки; 
  • 45 тисяч гривень — для догляду та ремонту дерев’яних альтанки та скульптур, що знаходяться на території Валів;
  • 170 тисяч гривень — на оновлення техніки, а саме закупівлі міні-трактора косарки (орієнтовна вартість 150 тисяч), палива (А-95, 200-250 л) орієнтовною вартістю 15 тисяч, мастило в картер (для заміни) орієнтовна вартість 5 тисяч.

Відтак Бокоч попросив Погуляйка передбачити в обласному бюджеті на 2025 рік кошти для потреб ДІКЗ «Стародавній Володимир» та сподівається, що його пропозиція буде врахована при формуванні бюджету області на 2025 рік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Вересня, Вівторок