<

Військовий з Львівщині, який втратив ногу на фронті, станцював на протезі з ансамблем

18:32 | 12.06.2024 / Новини / /
Перегляди
143
/ Коментарі відсутні

Військовий Олег Сливар, який втратив ногу на фронті, повернувся на сцену і станцював на протезі з дрогобицьким ансамблем. До повномасштабної війни він професійно займався народними танцями.

Про це повідомила сестра військового Анна Сливар, пише Громадське.

Військовий взяв участь у хореографічній композиції «Люди — титани» під час звітного концерту Народного ансамблю танцю «Верховинка» Дрогобицького Народного дому ім. І.Франка.

«Хоч і рідко кажу це, але, Олег Сливар, я пишаюсь тобою, і щаслива, що Бог подарував тобі друге життя, саме для таких моментів, саме для того, щоб люди не забували стільки Героїв на цей момент титанічно виборюють нашу свободу», — написала вона.

Водночас сестра воїна впевнена, що він продовжить танцювати.

26-річний Олег Сливар родом із Дрогобича на Львівщині. До служби в армії він професійно займався народними танцями, проте влітку 2022 року мобілізувався до Національної гвардії Україні. Згодом чоловік воював на Донеччині, де й зазнав численних осколкових поранень ноги під час мінометного штурму. 

Як розповідала CEO медичного центру з протезування Superhumans Ольга Руднєва, оскільки евакуація була неможлива через щільний обстріл, Олег самостійно ввів собі знеболювальне і чекав декілька годин на порятунок.

Під час евакуації йому вкололи другу дозу знеболювального, а згодом у стабпункті він отримав дозу морфію, у результаті чого його серце зупинилося. Пів години медик робив чоловіку прямий масаж і зрештою він вижив.

Згодом Олег Сливар став одним з перших пацієнтів Superhumans, де отримав протез з електронним коліном.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Липня, Вівторок
1 Липня, Понеділок