<

Верховна Рада заборонила діяльність УПЦ МП

17:09 | 20.08.2024 / Новини / , /
Перегляди
512
/ коментарів 5

20-го серпня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, підпорядкованих державі-агресору.

Про це повідомив народний депутат України Ігор Гузь.

«За» – 265 депутатів. Він набуде чинності через 30 днів і остаточно заборонить діяльність релігійних організацій, пов’язаних з росією.

Документ передбачає:

  • заборона будь-яких зв’язків релігійних організацій з РПЦ;
  • чітке визначення таких зв’язків і встановлення строку для їх розриву;
  • порядок державного контролю за виконанням закону;
  • надання державним органам повноважень втручатися у разі порушень.

Через 30 днів після підписання Президентом і публікації закону, Державна служба етнополітики та свободи совісті розпочне перевірки. Якщо буде виявлено зв’язок з москвою, організація отримає припис розірвати його протягом 30 днів.

Як зазначає депутат, інакше – держава подасть позов до суду для заборони діяльності.

Через три місяці уряд ухвалить підзаконні акти, що дозволять оцінювати організації на причетність до пропаганди “русского міра”. Ті, хто підриває суверенітет, втратять право не лише на діяльність, а й на користування державним та комунальним майном.

“Це рішення – не просто закон, а акт справедливості та захисту національних інтересів. Сотні років московського диктату в українській духовній сфері завершені! Українські храми повинні служити українському народу, а не бути осередками ворожої пропаганди.

Цей крок веде до духовної незалежності України. Це рішучий удар по московському впливу, який десятиліттями труїв наш народ байками про “русскій мір”!” – йдеться у дописі.




коментарів: 5
  1. Господу було 33 роки коли його розіп’яли, а тепер в нас розпинають Святу Церкву. Мене гнали і вас будуть гнати сказав Господь!Не бійтеся Православні -Господь своїх ніколи не оставить!!!

    • шо спільного між Господом і ФСБ-шним гадюшником?
      ото хіба тільки те, шо у свій час Господь їх також прикрашеними гробами називав і нагайкою з Храму гнав, коли вже накипіло.
      молодці, Братці-Українці, Божу справу робите коли цей гадюшник вичищаєте!

  2. Господь так називав фарисеїв, а фарисеї і законники це теперішні штунди! Вони нічого спільного не мають з нами православними!!! Наша Віра Права-Віра Православна!!!

    • шо ті штунди з вами нічого спільного не мають – то це абсолютна істина і я за них радий!
      а на рахунок фарисеїв і іншої нечисті – тут ти помиляєшся, це сто-пудово фсб-шне кодло у наш час

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Вересня, П’ятниця
12 Вересня, Четвер