<

Вбивство Фаріон: затриманому оголосили підозру

14:43 | 26.07.2024 / Новини / /
Перегляди
132
/ Коментарі відсутні

Правоохоронні органи оголосили підозру в умисному вбивстві Ірини Фаріон 18-річному дніпрянину, якого затримали 25-го липня.

Про це повідомив під час брифінгу заступник генерального прокурора Антон Войтенко, пише Суспільне.

За його словами, йдеться про підозру за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — позбавлення волі строком на 15 років.

Обвинувачення вимагатиме для підозрюваного тримання під вартою без права на заставу, додав Войтенко.

“Прокурорами подано до Галицького районного суду міста Львова клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Саме на такому запобіжному заході будуть прокурори наполягати в суді”, — сказав заступник генпрокурора.

Нагадаємо, 18-річного хлопця затримали 25-го липня у Дніпрі. За словами голови МВС Ігоря Клименка, є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у Ірину Фаріон.

“139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників СБУ. Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу”, — розповів він у телеграм деталі пошуків.

Врешті підозрюваного хлопця вистежили й встановили його особу за допомогою смарткамер відеоспостереження, які зафільмували його всюди.

“Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець — лише виконавець. Більше інформації згодом. Допрацьовуємо”, — сказав Клименко.

Він додав, що 18-річний хлопець — мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота