<

Вбивство Фаріон: захист вимагатиме для підозрюваного довічного ув’язнення

20:56 | 13.09.2024 / Новини / /
Перегляди
508
/ Коментарі відсутні

У справі про вбивство мовознавиці і політикині Ірини Фаріон захист потерпілої сторони наполягатиме на перекваліфікації обвинувачення, а саме – на заміні частини першої статті про умисне вбивство на другу, яка передбачає можливість довічного ув’язнення.

Про це на пресконференції у Львові заявила адвокатка Наталія Романик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Своїм завданням я бачу перекваліфікацію (статті обвинувачення – ред.) на частину другу. Станом на сьогодні його (Вʼячеслава Зінченка. – ред.) підозрюють у вчиненні умисного убивства, тобто за частиною першою ст.115. Я вважаю, що є всі підстави для перекваліфікації на частину другу цієї ж статті, яка передбачає санкцію “довічне позбавлення волі”, – заявила адвокатка.

Романик зазначила, що їй стали відомі факти, які свідчать про те, що для перекваліфікації статті є вагомі підстави.

Вона вважає, що затриманий з високою вірогідністю дійсно винен у вбивстві Ірини Фаріон.

“Ті докази, які вже сьогодні є в матеріалах кримінального провадження, говорять, що підозра щодо вчинення цього злочину саме цією особою – підозрюваним – є абсолютно обґрунтована”, – зазначила захисниця.

За її словами, поліція працює над справою “майже цілодобово”, проведено багато слідчих дій: допитів, слідчих експериментів тощо.

Романик також наголосила, що в разі визнання підозрюваного неосудним захист вимагатиме повторної психіатричної експертизи.

Нагадаємо, що ввечері 19-го липня у Львові невідомий вистрелив у Ірину Фаріон. Невдовзі вона померла у лікарні. 25-го липня ймовірного підозрюваного затримали у Дніпрі.

26-го липня 2024 року Галицький райсуд Львова обрав запобіжний захід 18-річному жителю Дніпра В’ячеславу Зінченку, якого підозрюють в убивстві Ірини Фаріон, у вигляді 2 місяців під вартою без права внесення застави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Вересня, Середа
17 Вересня, Вівторок