<

Варення з гарбуза: Євген Клопотенко розповів, як приготувати смаколик з ароматом осені

03:55 | 4.10.2025 / Новини / /
Перегляди
4619
/ Коментарі відсутні

Український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко, який нещодавно ділився рецептом виноградного джему, розповів, як приготувати варення з гарбуза. Він пояснив, що із запропонованих пропорцій можна отримати два літри смакоти.

На своєму сайті Євген Клопотенко пояснив, що цей смак зігріватиме вас узимку, – передає Апостроф.

“Зробіть це варення з гарбуза з лимоном і апельсином. Сонячний гарбуз у поєднанні із цитрусовими дає кислинку, яка освіжає, і неймовірний аромат, який одразу нагадує про домашній затишок. Таке варення чудово смакує і з тостами на сніданок, і як начинка до млинців чи пирогів”, – зазначив Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг гарбуза;
  • два лимони;
  • два апельсини;
  • 1 кг цукру.

Приготування

Гарбуз потрібно почистити та порізати кубиками, потрібно 1,5 кілограма. Наступний крок – натерти цедру з лимонів та апельсинів. Цитрусові потрібно звільнити від білих шкірочок та порізати невеликими кубиками. Також треба позбутися кісточок.

У глибоку каструлю треба викласти гарбуз і цитрусові разом із цедрою, додавши 1 кг цукру. Варити на невеличкому вогні протягом 30 хвилин, а коли все закипить, варто регулярно помішувати масу. Насамкінець зварені інгредієнти треба перебити блендером до однорідності та викласти варення у стерилізовані банки, закрити їх стерилізованими кришками.

Раніше ми писали, як приготувати царське варення з абрикосів. Для його приготування знадобляться свіжі абрикоси, апельсин, цукор та велике бажання приготувати щось справді смачне для своєї родини.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Грудня, П’ятниця
4 Грудня, Четвер