<

В Україні зареєстрували 69 випадків лихоманки Західного Нілу

01:56 | 11.09.2024 / Новини / /
Перегляди
251
/ Коментарі відсутні

З початку року в Україні зафіксовано вже 69 випадків гарячки Західного Нілу, з яких 41 випадок підтверджений у серпні.

Цілком ймовірно, що відтепер Україна поставатиме перед проблемою цього вірусу постійно. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в етері телемарафону, передає Кореспондент.

Найбільше випадків захворювання виявлено у Полтавській, Черкаській, Київській областях та Києві.

«Гарячка Західного Нілу – небезпечна хвороба, яка з 1937 року була виявлена в Африці, а тепер циркулює по всьому світу, а основними переносниками є птахи. Дійсно, в Україні є кілька шляхів перелітних птахів, тому Україна буде постійно стикатись з цією інфекцією. З початку серпня ми зареєстрували 41 підтверджений випадок, а з початку року їх 69», – пояснив Кузін.

Зауважується, що наразі Полтавська, Черкаська та Київська області, а також сама столиця є лідерами за кількістю зареєстрованих випадків.

За словами Кузіна, єдиний спосіб уберегтися від захворювання – захиститися від укусів комарів.

Головним джерелом і резервуаром вірусу в природі є птахи, переважно перелітні, у крові яких вірус може циркулювати від 14 до 200 днів. Переносниками захворювання можуть також певні види комарів, які інфікуються під час харчування кров’ю і можуть передати вірус людині чи тварині. Вкрай рідко можливе контактне зараження кров’ю хворих тварин.

Гарячка Західного Нілу починається гостро – з ознобу та швидкого підвищення температури тіла, що супроводжується симптомами інтоксикації. Гарячковий період триває від 2 до 6 днів. У важких формах можуть розвиватися менінгіт або енцефаліт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Вересня, Вівторок