<

В Україні запрацює Єдиний туристичний реєстр: що це означає

05:41 | 8.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
60
/ Коментарі відсутні

Кабінет Міністрів затвердив Порядок ведення Єдиного туристичного реєстру, який має бути запущений в роботу з 1-го січня 2025 року.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач у Фейсбуці.

«Уряд зробив важливий крок для детінізації сфери туризму – минулого тижня схвалено порядок введення Єдиного туристичного реєстру. Це ініційована нами постанова, яка визначає принципи роботи реєстру. З 1 січня Державне агентство розвитку туризму має запустити його в роботу», – йдеться в повідомленні.

Запуск реєстру надасть можливість вести повноцінний облік готелів та туроператорів, хоча для останніх цей облік поки добровільний.

«Сьогодні держава не має достовірних цифр по ринку. Деякі готелі та туроператори не працюють легально та не платять податки. ЄТР – це технічна можливість зібрати ці дані», – зауважив Деркач.

Через реєстр можна буде перевірити легальність роботи готелів та туроператорів, а також наявність реєстру дозволить державі формувати політику у галузі на основі реальних даних.

Туроператори зможуть подавати звіти про свою діяльність онлайн, що значно спростить чинну процедуру паперового звітування. Для готелів процедура категоризації стане цифровізованою, прозорою та зрозумілою, зменшуючи корупційні ризики.

Відповідний порядок категоризації вже розробляється і згодом буде винесений на розгляд Уряду.

Як повідомлялося, 29 квітня 2021 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №4162 «Про внесення змін до Закону України «Про туризм» та деяких інших законодавчих актів щодо основних засад розвитку туризму», яким передбачається створення Єдиного туристичного реєстру.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Жовтня, Неділя
5 Жовтня, Субота