<

В Україні презентували застосунок для військових «Армія+». Які функції вже є і що обіцяють надалі?

19:12 | 8.08.2024 / Новини /
Перегляди
43
/ Коментарі відсутні

Міністерство оборони презентувало застосунок «Армія+», який цифровізує документообіг у війську. Наразі там уже доступні деякі функції, зокрема подання рапорту, а згодом обіцяють і нові елементи. 

Про запуск розповів президент Володимир Зеленський. 

«Відсьогодні працюватиме застосунок “Армія+”. Стартує він із базових функцій. І будемо наповнювати його новими функціями. Зокрема, одразу — електронні рапорти. Коли за кілька хвилин і кліків можна зробити те, що зараз займає щонайменше години та дні», — наголосив він.

Глава держави додав, що такою буде Армія ID й опитування, щоб бачити реальну ситуацію із забезпеченням українських підрозділів. Усе це тільки перший реліз «Армії+».

«Мета цього застосунку в тому, щоб звільнити українську армію від марудної паперової роботи. Щоб командири й солдати не витрачали свій час на застарілу й нікому не потрібну бюрократію та заповнення паперів», — наголосив Зеленський. 

Окрім е-рапортів, пізніше зʼявляться обхідні та всі інші папери. Також на наступних етапах розвитку «Армії+» у застосунку мають з’явитися інші функції, які допоможуть військовим реалізувати всі ці необхідні соціальні та комунікативні потреби на службі.

Зокрема, у застосунку будуть курси та необхідні навчальні програми. Окрім того, в «Армії+» буде надійна комунікація між воїнами — захищені чати.

Як пояснив міністр оборони Рустем Умєров, застосунок для українських військовослужбовців «Армія+» об’єднає всі сервіси для військових у єдиній системі, крім того, пізніше туди будуть інтегровані сервіси і для сімей військових, цитує «Інтерфакс».

«Банки, навчання, цифровий документообіг, медичні сервіси, логістика, кадрові питання, зворотний зв’язок. Застосунок, який розв’язує всі наші питання в один клік», — підсумував він.

Зеленський зауважив, що «Армія+» має стати вже другим «елементом нашої цифрової держави». Спочатку з’явилась «Дія» — «суперзастосунок».

Завантажити застосунок на телефон можна в App Store та Google Play




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Вересня, Вівторок
9 Вересня, Понеділок