<

В Україні почав діяти закон про легалізацію медичного канабісу

13:39 | 16.08.2024 / Новини / /
Перегляди
75
/ Коментарі відсутні

16-го серпня вводиться в дію Закон, який врегульовує обіг рослин роду коноплі в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Це означає, що лікарі тепер можуть призначати пацієнтам ліки на основі канабісу, але придбати їх можна буде лише за електронним рецептом.

Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров’я, пише УП. Життя.

Канабіс, його смола, екстракти й настоянки виключені з переліку особливо небезпечних речовин. Раніше їхній обіг був під забороною – тепер дозволений, але з певними обмеженнями.

Серед вимог до культивування рослин роду коноплі – вирощування в умовах закритого ґрунту під цілодобовим відеоспостереженням, до якого Нацполіція матиме безкоштовний доступ.

Додатковими елементами контролю за обігом наркотичних речовин з боку держави є супровід державною охороною перевезень медичного канабісу та ліків з нього

Лікарські засоби на основі канабісу будуть доступні у формі оральних крапель, твердих капсул та дентальних паст. Придбати їх можна буде лише за електронним рецептом, в якому буде зазначено форму, дозування та діючі речовини. Пацієнти зможуть перевозити й зберігати такі ліки у кількості, визначеній одним рецептом.

Вся інформація про ці медикаменти реєструватиметься в спеціально створеній системі обліку. Кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відстежувати рух рослин до пацієнта. А кожна одиниця фасованої продукції буде маркуватися штрих-кодом.

Для отримання ліків пацієнтам необхідно буде мати електронний рецепт. Купити їх можна лише в аптеці, яка має відповідну ліцензію.

Закон чітко обмежує використання канабісу тільки для медичних, промислових, наукових і науково-технічних цілей. Розповсюдження та зберігання канабісу для рекреаційного вживання, згідно з документом, є злочином.

Незабаром Кабінет міністрів розгляне ліцензійні умови для забезпечення вирощування медичного канабісу в Україні. Також під ліцензійний контроль потрапить весь ланцюг обігу медичних конопель – від імпорту або вирощування до продажу пацієнту в аптеці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок