<

В Україні арештували нову партію майна родичів Медведчука та Козака, яке намагалися приховати

20:47 | 26.09.2024 / Новини / /
Перегляди
69
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці арештували та передали АРМА активи на майже 16 мільйонів гривень, пов’язані з підсанкційними ексдепутатами Віктором Медведчуком та Тарасом Козаком.

Про це повідомили Офіс генпрокурора та ДБР, пише Громадське.

Йдеться про нову партію майна заводу з виготовлення цегли на Львівщині «Бетонбуд», яке його власники — рідні брати Медведчука та Козака — приховали від фіскальних органів.

Правоохоронці встановили, що на балансі підприємства перебуває необліковане майно: ангар для сипучих матеріалів, обладнання для виробництва бетону, склад та офісне приміщення. Загальна вартість виявленого майна становить майже 16 мільйонів гривень.

Як зазначається, підприємство роками ухилялося від сплати податків, скеровуючи кошти Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. А ті використовували їх, зокрема, для фінансування збройної агресії росії проти України.

За даними слідства, у звітах підприємства вказували неправдиві дані обсягів виробленої та проданої продукції. Через це до державного бюджету не надійшло понад 75 млн гривень податків.

У червні ДБР та СБУ повідомили про підозри фігурантам розслідування. А завод з виробництва перейшов в управління держави.

Також було арештовано і передано в управління держави майно, яке фігуранти встигли переписати на наближених. Окрім того, корпоративні права та майно кількох підприємств, кінцевими власниками якого є Медведчук та Козак, вартістю майже 400 млн гривень також передані у власність держави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця
26 Вересня, Четвер