<

Усик переміг Ф’юрі та забрав титул абсолютного чемпіона світу

07:39 | 19.05.2024 / Новини / /
Перегляди
199
/ 1 коментар

У ніч проти неділі, 19-го травня, український боксер Олександр Усик переміг британця Тайсона Ф’юрі в бою за титул абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Усик та Ф’юрі зустрічалися в Ер-Ріяді в поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. Українець володів титулами WBO (Всесвітньої боксерської організації), WBA (Всесвітньої боксерської федерації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації). Ф’юрі належав пояс WBC (Всесвітньої боксерської ради).

У надважкій вазі вперше визначався володар одразу чотирьох титулів. У попередній раз бій за звання абсолютного чемпіона світу в хевівейті відбувався у 1999 році, коли британець Леннокс Льюїс здолав американця Евандера Холіфілда та заволодів титулами WBC, WBA та IBF.

На процедурі зважування Усик показав 101,2 кг, Тайсон Фʼюрі – 118,8 кг. Також британець суттєво переважав українця у зрості – 206 см проти 191 см.

Олександр Усик впродовж усього поєдинку діяв першим номером. Тайсон Ф’юрі відповідав ударами назустріч, коли українець не встигав відійти після атак. Кілька разів йому вдавалися аперкоти. Перша половина бою проходила на рівних

Британець захопив ініціативу в сьомому раунді, коли потужно пробив назустріч та примусив Усика чекати на гонг.

Українець відповів серією разючих ударів у дев’ятому раунді. Коли Усик намагався добити суперника, рефері почав відлік та зафіксував нокдаун.

В чемпіонських раундах кращий вигляд мав Олександр Усик, а Тайсон Ф’юрі більше не зміг перехопити ініціативу.

Бій тривав усі 12 раундів та завершився перемогою Усика роздільним рішенням суддів: 115:112, 113:114, 114:113.

Олександр Усик став першим за 25 років абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі.

Після поєдинку колишній чемпіон WBC у суперважкій вазі Тайсон Ф’юрі заявив, що переміг у бою проти Олександра Усика.

«Я вважаю, що виграв цей бій, можливо він виграв кілька раундів, але більшість з них за мною. Ми обидва провели хороший поєдинок. Його країна перебуває у стані війни, тому люди стають на бік країни, яка воює. Не помиліться, на мою думку, я виграв бій. У нас є пункт про матч-реванш. Я програв розділеним рішенням суддів хорошій маленькій людині. Побачимось у жовтні. Молодець, Олександре», – сказав Ф’юрі.




один коментар
  1. зaвдяки Caшкoвій poботі у 9мy paунді, я взнaв як пpaктично виглядaє фpaза “лiтати по pингу”. Кpaсавчик!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Червня, Понеділок