<

Урсулу фон дер Ляєн переобрали головою Єврокомісії

16:38 | 18.07.2024 / Новини / /
Перегляди
38
/ Коментарі відсутні

18-го липня Європарламент переобрав Урсулу фон дер Ляєн на пост президентки Європейської Комісії. Це буде її другий п’ятирічний термін на цій посаді.

Про це повідомила президентка Європарламенту Роберта Мецола, пише Суспільне.

За кандидатуру фон дер Ляєн проголосувала переважна більшість європарламентарів: 401 євродепутат проголосував “за”, 284 — “проти”, 15 — утрималися.

“Вітання Урсулі фон дер Ляєн із вашим заслуженим переобранням на посаду президентки Єврокомісії від Європейського парламенту! Це свідчення вашого сильного лідерства та непохитних цінностей у часи випробувань. Європа сильна і готова”, — написала Мецола.

Німецька політична діячка від Європейської народної партії (ЄНП), член Християнсько-демократичного союзу, міністр оборони Німеччини у 2013—2019 роках, мати семи дітей, яка є лікаркою за професією, фон дер Ляєн з 2019 року очолювала Єврокомісію. Її вперше в історії ЄС висунули на другий термін.

На посаді Президента Європейської комісії, фон дер Ляєн послідовно виступала за надання допомоги Україні та підтримувала і підтримує нашу країну на її шляху до Європейського Союзу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота