<

Ураган Мілтон у США забрав життя 15 людей

23:10 | 11.10.2024 / Новини / , /
Перегляди
28
/ Коментарі відсутні

Кількість загиблих внаслідок урагану Мілтон у США зросла щонайменше до 15 людей. Мілтон, будучи ураганом третьої категорії, обрушився на західне узбережжя Флориди неподалік Сієста-Кі 9-го жовтня.

Про цеповідомив телеканал ABC News, пише Кореспондент.

Зазначається, що серед загиблих – шестеро в окрузі Сент-Люсі, де сталося близько десятка торнадо, четверо в окрузі Волусіа, двоє – у Сент-Пітерсберзі та один в окрузі Цитрус.

За словами губернатора Флориди Рона Десантіса, наразі врятовано близько тисячі людей.

Згідно з даними PowerOutage.us, понад 2,6 млн людей у Флориді досі залишаються без електрики. Найвища частка споживачів, позбавлених електрики, припадає на округ Гайлендс у центральній Флориді.

Разом з тим, адміністратор Федерального агентства з управління в надзвичайних ситуаціях США (FEMA) Дін Крісвелл заявила, що вплив урагану був не таким руйнівним, як передбачалося.

“Ми не зіткнулися з екстремальними наслідками найгіршого сценарію, до якого ми готувалися, але все одно дуже багато людей постраждали від нього”, – зазначила вона на брифінгу 10-го жовтня.

За її словами, 38 смерчів, що обрушилися на штат, завдали “значних збитків такого рівня, якого флоридці ще не бачили від торнадо”.

Нагадаємо, ураган Мілтон вдарив по узбережжю Флориди поблизу містечка Сієста-Кі, досягнувши швидкості вітру понад 190 км/год.

Як повідомлялося, ураган Мілтон, що пройшов Флоридою, тепер рухається в східному напрямку в Атлантичному океані.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 Жовтня, Субота
11 Жовтня, П’ятниця