<

«Укрзалізниця» розробила обіцяні нові правила перевезення тварин. Тепер їх мають затвердити

05:34 | 3.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
37
/ Коментарі відсутні

«Укрзалізниця» ініціювала оновлення правил перевезення тварин і вже подала зміни на затвердження.

Про це повідомила пресслужба компанії. 

Компанія розповіла, що для оновлення правил вивчила «тонни фідбеку», досвід залізниць-партнерів, залучила експертів зоозахисної організації UAnimals, юристів, колег з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Зміни готові обговорити з громадськістю та врахувати інтереси власників тварин і «всіх, хто з різних причин уникає контакту з ними».

Після затвердження нової редакції правил «Укрзалізниця» пообіцяла такі зміни:

  1. Прибрати визначення «жорстка конструкція» з опису переносок: підійде сучасний рюкзак для тварин, аби тільки з водонепроникним поглинальним дном.
  2. Для малих тварин до 45 см у холці дозволять тимчасове перебування без переноски — для здорової активності та/або сну на полиці купе.
  3. Для великих собак від 45 см дозволять проїзд ще й у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за умови повного викупу купе.
  4. Для великих собак в «Інтерсіті+» проїзд теж стане можливим — за умови викупу всіх місць, які розміщені єдиним блоком у ряду.
  5. Будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів — з намордником і повідцем.

«Якщо ви відчуватимете дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною, ми забезпечимо альтернативні місця», — кажуть у компанії. 

Перед затвердженням Державною регуляторною службою України проєкт наказу з усіма змінами винесуть на суспільне обговорення, щоби врахувати інтереси всіх пасажирів і забезпечити комфорт кожного на борту.

Що передувало?

У березні в соцмережах поширили історію нацгвардійця Валерія та його службового лабрадора Ермі, які їхали в тамбурі «Інтерсіті» з Києва до Чернігова через те, що собака вищий за 45 сантиметрів у холці.

На тлі цього одна з пасажирок обурилася. У компанії пояснили, що нині діють застарілі правила перевезення тварин, і пообіцяли оновити їх.

Як стало відомо керівникові пресслужби Нацгвардії Руслану Музичуку, цей випадок — збіг обставин, і військовий сам сказав провіднику, що їхатиме в тамбурі, оскільки діють правила, які не дозволяють заводити службових собак «у такі місця».

Згодом зоозахисна організація UAnimals оголосила, що разом з «Укрзалізницею» напрацює оновлені правилаперевезення тварин у поїздах.

Фото на головній – Instagram / uanimals.official




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Липня, П’ятниця
4 Липня, Четвер