<

Укрпошта випускає нові голографічні марки «Комахи України»

17:42 | 25.10.2024 / Новини / /
Перегляди
52
/ Коментарі відсутні

25-го жовтня Укрпошта анонсує новий поштовий випуск «Комахи України», який продовжує унікальну серію 2018 року, що зібрала найбільшу кількість престижних філателістичних нагород.

Про це повідомила пресслужба Укрпошти.

Цей випуск є особливим завдяки своєму дизайну та використанню сучасної технології тиснення голографічною плівкою, що підкреслює об’ємність ілюстрацій і додає маркам унікального вигляду.

«Дата презентації випуску – 30 жовтня –була вибрана не випадково. Адже вона приурочена до 5-ї річниці з дня введення в обіг першого аркуша серії “Комахи України”, який став справжнім тріумфом української філателії у світі. Випуск здобув численні міжнародні нагороди, серед яких: гран-прі Виставки WIPA (Австрія), гран-прі філателістичної мистецької премії Asiago (Італія), і срібна відзнака в конкурсі Nexofil Award «Краща марка світу» (Іспанія)», – йдеться у дописі.

Зазначають, що новий випуск, як і попередній, є частиною популярного напряму колекціонування «Флора-фауна», який широко представлений в українській філателії.

Ідея і дизайн випуску належать талановитим українським художникам-графікам Сергію та Олександру Харукам, автор художнього конверту – Наталія Кохаль.

«Особливою родзинкою даного випуску, як і попереднього, є поєднання стильного дизайну поштових марок із технологією тиснення голографічною плівкою, яка створює 3D-ефект і підкреслює красу кожної комахи», – зазначили в Укрпошті.

Марковий аркуш містить сім марок із зображенням комах:

  1. Сонцевик павиче око Aglais io,
  2. Жук-носоріг європейський Oryctes nasicornis,
  3. Вусач альпійський Rosalia alpine,
  4. Західний травневий хрущ Melolontha melolontha,
  5. Жовта земляна мураха Lasius flavus,
  6. Сонечко семикрапкове Coccinella septempunctata,
  7. Водомір ставковий Gerris lacustris.

Придбати поштовий випуск «Комахи України можна у відділеннях Укрпошти та у Поштовому маркеті, починаючи з 30 жовтня, а оформити передзамовлення у Поштовому маркеті – вже сьогодні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Жовтня, Понеділок
27 Жовтня, Неділя