<

Українські військові збили 44 «шахеди»

10:43 | 12.09.2024 / Новини / /
Перегляди
50
/ Коментарі відсутні

У ніч проти 12-го вересня російські війська атакували Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М», однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69, двома крилатими ракетами Х-22/32 та 64 ударними дронами Shahed 131/136. Сили протиповітряної оборони знищили 44 безпілотники.

Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Так, балістичні «іскандери» росіяни випустили з Курщини та вдарили ними по Чернігівщині. Ракети Х-22/32 окупанти випустили із літаків Ту-22М3 з повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний, а ракету Х-59/69 — із Брянської області рф. «Шахеди» ворог запускав з Курська та Єйська, а також з мису Чауда, що в тимчасово окупованому Криму.

Повітряний напад росіян відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони. У результаті протиповітряного бою вдалося збити 44 ударних дрони. Ще три ворожі безпілотники полетіли назад у росію, а чотири — локаційно втрачені. У Повітряних силах також зазначили, що завдяки активній протидії більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей.

Протиповітряна оборона працювала в Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Вересня, Вівторок