<

Українські військові показали дрон «Дракон»: експерт сказав, як він допоможе ЗСУ

09:32 | 5.09.2024 / Новини /
Перегляди
171
/ Коментарі відсутні

Українські військові вперше показали роботу нового дрона «Дракон», який розкидає запальні боєприпаси над ворожими військами. 

Цю розробку в етері “24 каналу” оцінив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. Поки що на деревах є листя, але скоро “зеленка” зійде, і тоді українські “Дракони” випалять укріпрайони окупантів у посадках. 

“Росіянам дуже складно його збивати. При виході на бойову задачу він допомагає нашим частинам проводити зачистку”, – наголосив експерт. 

Він зазначив, что степи Приазовʼя мають лісосмуги. Там окупанти часто зариваються, особливо під час зими. Зараз на деревах є листя, тож росіяни прикриваються “зеленкою”, але коли воно зійде, українські військові вийдуть на полювання. 

При цьому Світан наголосив, що сховатися від такої зброї практично неможливо, адже йдеться про доволі серйозні температури. Це просунуті вогнемети, які мають певні механізми хімічних реакцій, і загасити їх майже неможливо. 

Український дрон “Дракон”

На початку вересня українські військові вперше показали роботу нового  безпілотника “Дракон”. Він із близької відстані розкидає над окупантами запальні боєприпаси – суміш палаючих гранул оксиду заліза та алюмінію.

У ЗМІ писали, що в українській армії задумалися про те, як можна використовувати термітну суміш для дронів ще наприкінці минулого року. Тоді в ЗСУ дійшли висновку, що стандартний FPV-дрон можна навантажити близько 500 грамами термітної суміші. Натомість хімічну реакцію запускають за допомогою дистанційного керування незадовго до появи дрона біля цілі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок
15 Вересня, Неділя