<

Українські та польські правоохоронці затримали групу наркодилерів, які продавали метадон в ЄС

18:04 | 30.08.2024 / Новини / /
Перегляди
111
/ Коментарі відсутні

Департамент боротьби з наркозлочинністю кримінальної поліції України спільно з колегами Республіки Польща затримали транснаціональне угрупування наркодилерів, які виготовляли та продавали метадон в Україні та країнах Євросоюзу.

Про це повідомив начальник кримінальної поліції та заступник голови НПУ, Андрій Нєбитов, пише Суспільне.

Україна та Польща провели спільну міжнародну спецоперацію, у ході якої знищили найбільшу лабораторію на території Польщі, а також пересувні лабораторії в Україні та Польщі.

За його словами, спільними зусиллями правоохоронців України та Польщі затримали сімох членів угрупування на чолі з організатором та вилучено наркотичні речовини.

“Загалом вилучено 195 кілограмів метадону в кристалічній формі, а також 153 кілограми Альфа-PVP та понад 430 літрів реакційних сумішей, підготовлених до фінального етапу виробництва, 2 тонни прекурсорів, необхідних для виробництва синтетичних наркотиків”, — зазначається у повідомленні.

За словами Нєбитова, з початку 2024 року поліцейські розслідували та направили до суду 113 кримінальних проваджень відносно організованих груп і злочинних організацій у сфері наркообігу. Викрито і притягнуто до відповідальності понад 2000 наркозбувальників.

“Наркозлочинність, як і наркоманія, – глобальна проблема, з якою стикається будь-яка країна світу. Її неможливо вирішити зусиллями тільки поліції. Потрібна воля та послідовна робота всього суспільства. Перш за все – категорична відмова від вживання наркотиків і виховання здорової нації. Коли молоді не будуть цікаві наркотики, то і злочинцям не буде цікавий цей бізнес. А всі навички й вподобання починаються з родини. Тож протистояти наркоманії має кожен”, — наголосив начальник кримінальної поліції НПУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок
15 Вересня, Неділя