<

Українські хакери підірвали роботу російської платіжної системи «Мир»

08:27 | 21.06.2024 / Новини / /
Перегляди
61
/ Коментарі відсутні

У роботі російської «Національної системи платіжних карток» (НСПК), оператора російської платіжної системи «Мир», стався масштабний збій.

Про це пише Главком

За даними джерел видання у двох російських компаніях у сфері кібербезпеки, причиною збою є DDoS-атака на російський фінансовий сектор.

«Атака 100%, причому це справа рук IT-армії України», – зазначив співрозмовник у російській галузі інформаційної безпеки.

Більшість скарг (40%) надходить із Москви та Підмосков’я. Про проблеми також повідомляють користувачі в Петербурзі та Ленінградській області (13%), Новосибірській (5%), Свердловській та Ростовській областях (по 3%).

У більшості користувачів (47%) виникають проблеми з переказами, здійсненням платежів та оплатою рахунків.

Про проблеми із проведенням платежів попереджають і учасники фінансового ринку Росії. Сервіс «ЮKassa» повідомив, що збій «на боці НСПК» фіксується з 10:02 за київським часом. В результаті «платежі з банківських карток можуть не проходити», зазначили в компанії.

У свою чергу, інтернет-провайдер Tritel з окупованого Сімферополя попередив користувачів про збій у роботі карток «Мир» та Системи швидких платежів (СБП).

«Сьогодні, 20 червня 2024 року, стався збій у роботі НСПК – через це платежі з банківських карток і через СБП можуть не проходити», – повідомили в компанії.

Згодом у системі платіжних карток підтвердили DDoS-атаку на свою інфраструктуру, але запевнили, що система працює у штатному режимі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота