<

Українцям почнуть виплачувати компенсації за зруйноване окупантами житло, не очікуючи репарацій від рф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:25 | 3.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
104
/ Коментарі відсутні

Українцям почнуть виплачувати компенсації за зруйноване окупантами житло, не чекаючи репарацій від рф, завдяки створеному Фонду з ліквідації наслідків збройної агресії росії.

Про це заявила нардепка Олену Шуляк в ефірі телеканалу «Рада», передає ТСН.

Вона нагадала, що на минулому засідання парламент ухвалив законопроєкт, яким створено Фонд з ліквідації наслідків збройної агресії рф. Він буде наповнюватись коштами арештованих активів російських банків і підприємств.

Шуляк каже, що у фонді вже формуються перші гроші. За її словами, використовувати кошти з фонду на компенсації людям за зруйноване житло можна буде вже цього року.

Так, на 2022 у фонді у межах бюджету закладено на ці цілі 19 млрд грн, а на 2023 рік – 35 млрд грн.

«Маючи ці кошти на руках, можна розпочинати компенсації, не чекаючи репарації від рф. Люди, які не мають домівок, бо Росія їх зруйнувала, отримуватимуть цільові кошти у вигляді сертифікатів, які можна буде обміняти на житлові площі. Ми не обмежуватимемо наших громадян – вони будуть вільні самі обирати населений пункт, де буде розташовано житло», – сказала Шуляк.

Нагадаємо, українці можуть отримати грошову компенсацію за зруйноване війною майно. Крім того, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українцям, які розпочали відновлювати зруйноване війною житло за власні кошти, будуть компенсовані витрати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота