<

Україна візьме участь у «Євробаченні-2025» у Швейцарії

14:11 | 10.09.2024 / Новини / /
Перегляди
37
/ Коментарі відсутні

Суспільне Мовлення підтвердило, що Україна візьме участь у «Євробаченні-2025» у швейцарському Базелі з 13-го по 17-те травня.

Як каже голова правління Микола Чернотицький, “Євробачення” вже давно перестало бути для України просто традиційним музичним конкурсом, пише Суспільне.

“Це важливий майданчик комунікації зі світом. Важливо, щоб Україна не сходила з перших шпальт світових медіа, щоб світ пам’ятав про війну, яку проти нас веде Росія. «Євробачення» — це ключовий елемент культурної дипломатії, і Суспільне зробить все можливе, аби наша країна була представлена якомога краще”, — зазначив Чернотицький.

На “Євробаченні-2024” у шведському Мальме перемогу здобули Nemo зі Швейцарії, тож наступний конкурс відбудеться у Швейцарії.

Базель є третім за чисельністю населення містом Швейцарії. Гранд-фінал конкурсу пройде на арені St. Jakobshalle у суботу, 17 травня, яка створена під впливом архітектурного стилю баугауз та вміщає до 12 тисяч глядачів. Півфінали пройдуть 13 та 15 травня. Повний список країн, що виступатимуть в “Євробаченні-2025”, оприлюднять цього року.

“«Стефанія» та «Мама Тереза» гучно зазвучали на всю Європу, нагадавши про силу українського духу та необхідність підтримки України в час війни. Зараз для нас вкрай важливо, щоб Україну продовжували бачити й чути, а наші актуальні меседжі лунали ще гучніше й проникливіше. «Євробачення» залишається тим майданчиком, де культура говорить не лише через музику, а й через потужні художні образи, що здатні достукатися до тих, хто може не стежити за новинами. Тож ми розпочинаємо новий сезон підготовки України до «Євробачення», цьогоріч у Базелі, і готуємо нові сюрпризи”, — ділиться голова делегації України на “Євробачення” Оксана Скибінська.

Всього на 68-му пісенному конкурсі “Євробачення-2024” виступили представники 37 країн, а перемогу в гранд-фіналі здобули Nemo з піснею The Code.

Alyona Alyona & Jerry Heil з піснею “Teresa & Maria” здобули третю сходинку в загальному заліку за результатами голосування журі та слухачів. Постановку для виступу створювала дворазова номінантка “Ґреммі” Тюню Муіньо. А на платформі YouTube пісня зібрала понад 36 млн переглядів, у Spotify має 40 млн прослуховувань. Крім того, представниці України зібрали 10 мільйонів гривень для відбудови зруйнованої росіянами Великокостромської гімназії у Дніпропетровській області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Вересня, Вівторок
16 Вересня, Понеділок