<

Україна стала першою у світі за використанням онлайн-держпослуг

22:43 | 20.09.2024 / Новини / /
Перегляди
35
/ Коментарі відсутні

Україна посіла перше місце у світі за рівнем залученості громадян до державних онлайн-сервісів у рейтингу ООН E-Government Development Index. Міжнародний рейтинг, який розробляє ООН, оцінює рівень електронного урядування та залученість громадян до взаємодії з державою через електронні сервіси.

Про це йдеться в дослідженні E-Government Development Index за 2024 рік, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

За час роботи Мінцифри Україна піднялася зі 102-го місця на 5-те за рейтингом Оnline services Index. Цифровізацію українці вважають однією з найуспішніших реформ.

Окрім того, Україна посіла перше місце за показником E-Participation. Він вимірює, наскільки громадяни готові долучатися до державних процесів через онлайн-платформи.

«Цифровізація вже стала невідʼємною частиною життя українців – у застосунку «Дія» вже 20,9 мільйона користувачів, для яких доступні 21 документ та понад 30 сервісів. А на порталі «Дія» майже 6 мільйонів людей отримують більш ніж 120 прозорих послуг. Ми будуємо електронну демократію через онлайн-опитування, запускаємо послуги для українців, що постраждали від війни, і цифровізуємо навіть кохання», – йдеться у повідомленні.

Досвід України в цифровізації державного сектору в кризових ситуаціях є унікальним та важливим для всього світу. Попри всі виклики повномасштабної війни в Україні продовжують будувати найзручнішу цифрову державу, упроваджувати революційні реформи та цифровізувати кожну сферу життя українців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця
26 Вересня, Четвер