<

Україна переможе: позитивні новини 47 дня героїчної боротьби з окупантом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:35 | 11.04.2022 / Новини / /
Перегляди
462
/ Коментарі відсутні

11-го квітня 47-й день, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

ЗСУ знищили вже понад 5000 одиниць техніки РФ

Станом на ранок 11-го квітня українська армія знищила понад 5000 одиниць ворожої техніки. Зокрема, 725 танки, 1923 бойових броньовиків та понад 154 літаків.

Про це повідомили на сторінці Генерального штабу ЗСУ в фейсбуці..

Крім того, наші захисники розгромили 111 реактивних систем залпового вогню, 1387 автомобілі та 55 засобів протиповітряної оборони РФ. Втрати живої сили противника перевищили 19 тисяч бійців.

«Особового складу – близько 19 500 осіб, танків – 725, бойових броньованих машин – 1923, артилерійських систем – 347, реактивних систем залпового вогню – 111, засобів ППО – 55, літаків – 154 гелікоптерів – 137, автомобільної техніки – 1387, кораблів та катерів – 7, цистерн з паливом – 76, безпілотників – 119, спецтехніки – 25, пускових установок ОТРК – 4», – йдеться в повідомленні Генштабу.

Військовий родом з Володимира, якому прострелили ноги, врятував побратима з Нововолинська від полону

29-річний Віктор Дудюк, який народився у селі Озютичі Володимир-Волинського району, врятував побратима від полону, пише Руслана Татарин для Вісника.

Під час сутички з окупантами в одному із сіл він отримав поранення обох ніг. Ще важчий стан був у його побратима Ігоря з Нововолинська. Йому куля потрапила у спину та вилетіла через живіт. Знесилених українських військових схопили орки і кинули в льох. Двері закидали камінням та цеглою. Певно, хотіли, щоб загинули від втрати крові або голоду.

Проте, перебуваючи навіть у важкому стані, волиняни не думали здаватися. Перемагаючи біль, Віктор невпинно штовхав двері, і йому дивом вдалося зробити невелику щілину та виповзти. Потім витягнув Ігоря.

Через «Дію» для української армії зібрали вже понад 250 млн грн

На потреби української армії через застосунок «Дія» вдалося зібрати вже понад 250 млн грн. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

«Через Дію зібрали понад 250 млн гривень на українську армію. Головне – не зупинятися та підтримувати наших воїнів», – написав Федоров.

На що витрачають кошти?

За словами Федорова, усі донати передають до фонду «Повернись живим». Наразі завдяки коштам, які перерахували українці, фонд закупив понад 12 тисяч бронежилетів, 5660 шоломів, майже 13 тисяч засобів зв’язку та приблизно 2800 смартофонів і планшетів для розвідки й артилерії та інше.

Повітряні сили ЗСУ збили літак і 4 гелікоптери ворога

Упродовж неділі, 10-го квітня, протиповітряною обороною Повітряних Сил та Сухопутних військ Збройних Сил України знищено 11 повітряних цілей російських окупантів.

Про це повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗС України.

Йдеться про:

  •  один літак (Су-34);
  •  чотири вертольоти (Мі-24, Ка-52);
  •  три безпілотних літальних апаратів (ОТР);
  •  три крилаті ракети (Х-59).

Зазначається, що винищувачі Повітряних Сил Збройних Сил України продовжують патрулювання у повітряному просторі, прикриваючи ударні групи штурмовиків Су-25 та бомбардувальників Су-24м, які 10 квітня нанесли потужних ракетно-бомбових ударів по колонах техніки та живій силі російських окупантів.

На Луганщині ЗСУ знищили склад з боєкомплектом окупантів

Збройні Сили України влучно обстріляли ракетно-артилерійський склад боєприпасів загарбників в тимчасово окупованому Новоайдарі на Луганщині.

Про це повідомили у пресслужбі Луганської обласної військової адміністрації.

«Наші захисники знищили склад з боєкомплектом орків біля окупованого населеного пункту Луганщини – Новоайдару», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ворожі боєприпаси палали 2,5 години.

ЗСУ знищили підполковника, який керував артрозвідкою 49-ї армії РФ

Військовослужбовці Збройних сил України ліквідували заступника начальника штабу відділу ракетно-артилерійських військ РФ підполковника В’ячеслава Савінова.

Про це повідомили на сторінці Сухопутних військ ЗСУ в телеграмі.

Відомо, що знищений офіцер керував артрозвідкою 49-ї загальновійськової армії Збройних сил РФ. Де саме вдалося ліквідувати Савінова – наразі невідомо.

«Заблукав на “навчаннях” але вже правильно повернувся додому», – коротко прокоментували ліквідацію підполковника в Сухопутних військах.

ЗСУ втретє розгромили танки РФ під час спроби наступу на Донеччині

Військовослужбовці 54 окремої механізованої бригади вже втретє розгромили колону окупантів в одному і тому ж місці на Донеччині.

Про це повідомили на сторінці фонду «Повернись живим», який допомагає бригаді.

«Вони не здатні досягти результату й з 3 разу. А причина цьому- їх недолугість та професійність українських воїнів, які тричі поспіль спалили колони техніки агресора, що вирішив перейти у наступ на одному з напрямків на Донеччині», – йдеться в повідомленні.

Завдяки майстерним діям воїнів 54-ї ОМБр було знищено щонайменше два танки окупантів, ще кілька машин було підбито.

« І така доля чекає кожного кремлівського вбивцю, який прийде “асвабаждать” Україну. Ми звільнилися давно, а ви все ще кріпосні у руках вашого недоцаря. Тікайте, поки є нагода», – додали в фонді.

Українська армія знищила рекордну кількість гелікоптерів РФ

Протягом 45 днів повномасштабної війни в Україні російська армія втратила 137 гелікоптерів. Це значно більше, аніж у чотирьох попередніх війнах РФ.

Про це розповіли на сторінці Міноборони в фейсбук.

Згідно з повідомленням, упродовж чотирьох інших війн ЗС Росії втратили майже удвічі менше гелікоптерів, аніж за 45 днів нового етапу російсько-української війни.

«Для порівняння: за 45 днів війни в Україні рашисти втратили 137 гелікоптерів. В першу чеченську війну рф втратила 21 гелікоптер, у другу чеченську – 36 гелікоптерів, у грузинську війну – 3 гелікоптери, війні в Сирії – 23 гелікоптери. Тобто, в чотирьох війнах рашисти втратили 83 гелікоптери», – зазначили в Міноборони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота