<

У В’єтнамі через тайфун «Ягі» загинули 59 людей

21:24 | 9.09.2024 / Новини / /
Перегляди
72
/ Коментарі відсутні

Станом на понеділок, 9-го вересня, кількість загиблих у В’єтнамі через повені та зсуви, спричинені тайфуном «Ягі», зросла до 59 людей.

Про це повідомляє AP з посиланням на державні ЗМІ країни, пише Суспільне.

Зазначається, що 9 людей загинули в суботу, коли тайфун накрив В’єтнам, ще щонайменше 50 — загинули в результаті повеней і зсувів. Рівень води в кількох річках на півночі В’єтнаму сягнув небезпечного рівня.

Зокрема, у понеділок вранці у гірській провінції Као Банг на півночі В’єтнаму повінь обвалила міст і знесла пасажирський автобус з 20 людьми. До порятунку були задіяні рятувальники, однак зсуви перекрили їм шлях.

Вранці обвал мосту стався і в провінції Фу-Тхо, у результаті 10 легкових машин та вантажівок разом з двома мотоциклами впали в річку. Трьох людей вдалося врятувати, їх доставили до лікарні, ще 13 — вважаються зниклими безвісти. Рятувальні роботи тривають.

Через тайфун “Ягі” у на півночі В’єтнаму низка підприємтв змушені були припинити свою роботу.

Зокрема, у Хайфоні десятки підприємств не відновили виробництво через значні пошкодження фабрик. Дахи кількох з них були рознесені на частини, а вода проникла в промислові блоки, пошкодивши готову продукцію та дороге обладнання. Деякі компанії заявили, що в понеділок у них все ще не було електрики і що знадобиться щонайменше місяць, щоб відновити виробництво.

Станом на 9 вересня провінції Хайфон та Куангнінь залишаються знеструмленими. У містах розміщено багато заводів, які експортують товари, включно з виробником електромобілів VinFast і постачальниками Apple Pegatrong і USI.

Через тайфун “Ягі” постраждали майже 100 підприємств. За попередніми оцінками збитки оцілюють у мільйони доларів.

У неділю прем’єр-міністр В’єтнаму Фам Мінь Чінь схвалив пакет у розмірі 4,62 мільйона доларів на відновлення портового міста Хайфон.

У суботу, 7-го вересня, найпотужніший в Азії цього року тайфун “Ягі” зі швидкістю вітру до 149 км/год накрив прибережні провінції В’єтнаму.

В’єтнамські метеорологи назвали “Ягі” як “один із найпотужніших тайфунів у регіоні за останнє десятиліття”. Він дістався Південно-Східної Азії після того, як у п’ятницю, 6 вересня, накрив південний китайський острів Хайнань. У результаті загинули троє людей, ще майже сотня — отримали поранення. Через сильні дощі та вітер понад 800 тисяч домогосподарств лишилися без електроенергії.

Державні ЗМІ повідомили, що заняття, робота, транспорт і бізнес призупиненили в деяких районах повінції Хайнань ще в середу ввечері, 4 вересня. У п’ятницю деякі туристичні об’єкти були закриті, а всі рейси в трьох аеропортах острова були припинені.

Національні метеорологічні органи Китаю заявили, що “Ягі” був найсильнішим осіннім тайфуном, який накрив Китай. У п’ятницю ввечері він вдруге накрив сусідню провінцію Гуандун.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Вересня, Вівторок
16 Вересня, Понеділок