<

У Сомалі в кафе стався вибух, де фанати дивилися чемпіонат з футболу Євро 2024

12:09 | 15.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
90
/ Коментарі відсутні

Потужний вибух стався біля кафе в центрі столиці Сомалі Могадішо ввечері 14-го липня, коли група відвідувачів зібралася там, щоб подивитися фінал турніру Євро-2024.

Про це повідомляє DW, пише Суспільне.

Речник поліції майор Абдіфатах Аден Хасан заявив, що щонайменше п’ятеро людей загинули і щонайменше 20 отримали поранення, повідомляють місцеві ЗМІ. Слідчі попередили, що жертв може бути більше.

Кафе знаходиться неподалік від комплексу президентського палацу. Територію оточила поліція. Це кафе є популярним місцем відпочинку державних службовців. Сила потужного вибуху також завдала шкоди сусіднім будівлям.

Слідчі кажуть, що, на їхню думку, вибухнув автомобіль, припаркований біля кафе. Наразі не було зрозуміло, чи був у салоні власник автомобіля, який вчинив вибух.

Відразу після цього жодне угруповання не взяло на себе відповідальність.

Фінал Євро 2024

Іспанія в рекордний четвертий раз стала чемпіоном Європи з футболу. Після досить непоказного першого тайму іспанці включили другу швидкість відразу після перерви, і вже перша з атак завершилася голом на 47-й хвилині. Згодом англійці зрівняли рахунок, проте іспанці все ж забили вдруге.

Подібний теракт у 2010 році

Цей інцидент нагадав напад у 2010 році, здійснений ісламістським угрупуванням Аль-Шабаб в Уганді, здійсненим угрупованням із Сомалі. Тоді він підірвав бомби на майданчику в Кампалі, де зібралося понад сотню людей, щоб подивитися фінал Чемпіонату світу. Загалом загинули 74 людини.

Угруповання, пов’язане з Аль-Каїдою, виступає проти футболу, кажучи, що він суперечить їхній релігії. Нещодавно він здійснив спробу нападу під час футбольного турніру на місцевому стадіоні в Могадішо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота