<

У росії заявили, що ЗСУ контролюють 28 населених пунктів у Курській області

20:04 | 12.08.2024 / Новини / /
Перегляди
113
/ Коментарі відсутні

Виконувач обов’язків губернатора Курської області РФ Олексій Смірнов заявив, що станом на 12-те серпня Збройні сили України контролюють 28 населених пунктів регіону

Про це він розповів очільнику Кремля Володимиру Путіну поінформував під час наради щодо ситуації в прикордонних з Україною регіонах 12-го серпня, передає російський “Интерфакс”, пише Суспільне.

За словами Смірнова, ЗСУ зайшли вглиб регіону на 12 кілометрів, а загальна ширина фронту складає 40 кілометрів. Він також додав, що відсутність “чіткої лінії фронту” ускладнює точне визначення місцеперебування українських сил оборони.

Бої у Курській області РФ

Міноборони РФ ввечері 6-го серпня підтвердило, що у Курській області Росії тривають бої. Туди висунулися резерви російських військ. Там заявили, що близько 8 ранку за московським часом до трьохсот українських військових при підтримці 11 танків та понад 20 ББМ атакували позиції підрозділів прикриття держкордону РФ.

У МО РФ стверджують, що до цього причетні військові 22 механізованої бригади ЗСУ. Суспільне звернулося по коментар до пресслужби цієї бригади. Там заявили, що нині ситуацію не коментують. Також цього не роблять у Генштабі ЗСУ. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк теж прямо не підтвердив, хто воює в Курській області.

Очільник Кремля Володимир Путін 7-го серпня відреагував на “прорив” у Курській області РФ, звинувативши Україну у “провокації”.

Удень 8-го серпня заступник начальника головного військово-політичного управління Міноборони і командир чеченських спецпризначенців “Ахмат” Апті Алаудінов повідомив, що під час боїв у Курській області загинули російські військові (без уточнення, скільки загинуло) і що ЗСУ зайшли вглиб області на 10 км. Але каже, що “жодного незворотного процесу не відбулося”. За його словами, українські військові взяли населені пункти, тому що в Росії на цій ділянці “не було ні сил, ні засобів, ні ресурсів”.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що українські військові атакою на Курську область “спробували посіяти паніку серед жителів регіону”. Також вона закликала відреагувати на події міжнародну спільноту.

Національний антитерористичний комітет Росії повідомив у четвер, 8-го серпня, ввечері про запровадження за рішенням директора ФСБ Росії Олександра Бортнікова режиму контртерористичної операції у Бєлгородській, Брянській та Курській областях РФ.

На події у Курській області РФ відреагували у США. Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Штати спілкуються з Україною щодо операції у Курській області Росії. Він додав, що немає нічого незвичайного в тому, що “українці не повідомляють нас про свою точну тактику до того, як вони її реалізують”. Речник Єврокомісії Петер Стано теж прокоментував події у Курській області РФ і заявив, що згідно з міжнародним правом, Україна “має законне право захищатися, в тому числі завдаючи ударів по агресору на його території”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Жовтня, Субота
25 Жовтня, П’ятниця