<

У полі на Волині знайшли давньоруський бронзовий перстень

12:38 | 2.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
256
/ 1 коментар

Під час обробки землі між селами Туровичі та Миляновичі на Волині знайшли бронзовий перстень. Знахідку місцеві мешканці передали до Ковельського історичного музею.

Про це повідомила головна зберігачка фондів Ковельського історичного музею Мирослава Мороз.

Як розповіла музейниця, на території Волині персні є найбільш поширеними прикрасами серед експонованих артефактів. Так, лише в колекції Ковельського історичного музею зберігається декілька десятків перснів.

Знахідку у музей передала місцева мешканка Вероніка Коробова.

“Давньоруський перстень суцільнолитий щитковосерединний за формою, прикрашений стилізованим рослинним та геометричним орнаментом. Щиток круглої форми, діаметром 12 мм, прикрашений орнаментом у вигляді чотирьохпелюсткової квітки, вписаної у коло. Така квітка символізувала хрест, що був на Русі з давніх часів важливим символом. Перстень з таким зображенням міг слугувати не лише прикрасою, але і виконувати роль амулету – оберегу, який захищав від хвороб, від усілякого зла та лиха.

Від щитка по обидва боки кільця перстень має розширення у формі пелюсток, які плавно переходять в основу кільця. На кожній пелюстці викарбувані по чотири насічки”, – розповіла зберігачка фондів музею.




один коментар
  1. Давньоруський перстень-це оберіг 17-18 ст.де таких неуків у музеях беруть,подивіться на ВІОЛІТІ ,там такі жменями за декілька гр продають!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Липня, Четвер